Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Enyedi Ildikó

Enyedi Ildikó

Rendező

Szül.: 1955. november 15., Budapest, Magyarország

Adatlap
19
Filmográfia
4
Díjak
7
Érdekességek
8
Képek

Érdekességek

Testről és Lélekről (2017)

A film rendezője, Enyedi Ildikó 17 év után tért vissza a direktori székbe.

Testről és Lélekről (2017)

Borbély Alexandrát eredetileg a pszichológus szerepére szemelték ki, ám Enyedi Ildikó időközben rájött, hogy tökéletes lenne Mária szerepére.

Testről és Lélekről (2017)

Sanyi karaktere kifejezetten Nagy Ervinre íródott, akivel Enyedi Ildikó korábban a Terápia című HBO sorozaton dolgozott együtt.

Testről és Lélekről (2017)

A román filmes szakma legrangosabb gáláján Enyedi Ildikó filmje vihette haza a Gopo - díjat a legjobb európai film kategóriában.

Testről és Lélekről (2017)

Fenntartásaim ellenére azt a tényt feltétlenül meg kell említenem, hogy Enyedi Ildikó az első rendezőnő, akinek a filmje bekerült az öt legjobb idegennyelvű film közé.

Terápia (2012)

A színészek mellett a rendezőknek is castingon kellett részt venniük, amely során felkérték őket, hogy vázolják fel terveiket a sorozat megvalósítását illetően. Az első évadban ez alapján Enyedi Ildikóé és Gigor Attiláé lett a lehetőség.

Az én XX. századom (1989)

A film felújított, digitalizált változatát a 2018-as Berlinale-n mutatták be Enyedi Ildikó részvételével.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.