2016.12.29 11:14 Gigi Olvasottság: <100x
0

Ezen még aludni sem lehet

Megnéztük. Bár ne tettük volna. A párom jókat tud aludni a filmeken, de mint kiderült, ezen még azt sem lehet. Ez a film tipikusan olyanoknak való, akik a hullámvasúton is felfelé sikítanak.


Ezen még aludni sem lehet

SPOILER

Adott egy csajszi, akinek apukája tűzoltó. Aki "cseppet sem kiszámítható módon" az utolsó szolgálati napján az utolsó bevetésen jól odakozmál. Erre csajszinak is hirtelen tűzolthatnékja lesz, jól meglepődik azon, hogy anyuci ezt nem díjazza, és jön a szintén váratlan fordulatokban bővelkedő családi perpatvar: De támogass, de nem de igen de nem, na kb ilyen magas röptű párbeszédekkel.

Aztán csajszi csakazértis tűzoltó lesz, méghozzá ejtőernyős tűzoltó. Na nem úgy, hogy az ejtőernyőjével csapkodja a tüzet, hanem úgy, hogy beleugrik. Aztán jön a nagy erdőtűz, amikor azt gondolnád, hogyha ez egy sablonos film lenne, akkor majd itt jól bebizonyítaná a pasi kollégáknak, akik amúgy utálják, hogy ő aztán annyira rátermett, mint tapló a farönkre. Aztán eszedbe jut, hogy ja, amúgy ez egy sablonos történet, és rögtön tudod, mi következik. De ne hidd. Bármilyen gagyiságra is gondolsz, ez felülmúlja.

Csajszi nagy életmentésbe kezd a véletlenül pont az erdőtűztől 10 km-re megálló terepjárós családnál, akik konkrétan visszafordulhatnának, és elmehetnének lazán arra, amerről jöttek, mert arrafelé tüzet még a kályhákban sem látni, de nem. Valami megmagyarázhatatlan okból bár távol állnak a tűztől, mégis kormos lesz az arcuk, csatakizzadtak, és úgy félnek, mint még sose. Aztán megérkezik csajszi, a hős, és valahogy hirtelen ott terem egy tűz is. Ami azonban nincs összeköttetésben a bazinagy erdőtűzzel, ez csak külön nekik gyújtott kis tüzecske, ami majdnem fele olyan nagy, mint amin szalonnát szoktunk sütni. Hát hiába, kis költségvetésű film lehetett. De ne izguljatok, végül csajszi jól kimenti a tűzben ragadt, mégis valamiért összehúzódva didergő embereket. Ja, és hogy anyuci meg a pasik elfogadják-e ezután a hűdenagy hőstett után? Hát gondolhatjátok…

0