Hugh Jackman (galériánkban) ma ünnepli 54. születésnapját, ezúton is Isten éltesse sokáig! Az ausztrál színész nem csak a mozivásznon érzi jól magát, de a színpadon is. A legtöbben persze Loganként azonosítják az X-Men filmekből, de Hugh Jackman ennél azért sokkal érdekesebb figura.

Sydneyben látta meg a napvilágot a család ötödik, legkisebb fiúgyermekeként. A színészettel először az iskolában találkozott, ahol a My Fair Ladyben kapott szerepet. Ezt követően még egyáltalán nem volt biztos, hogy színész lesz, de a sors útja ugyebár kifűrkészhetetlenek…

Ugyanakkor meglehetősen későn futott be igazán. Bár már a ’90-es évek második felében is kapott kisebb-nagyobb szerepeket, a nagy áttörésre egészen 2000-ig kellett várnia. Ekkor játszotta el először Logant, az első X-Men filmben. Ez az egész további karrierjét meghatározta, mivel még számos folytatásban és egy szóló filmben is magára öltötte a leghíresebb X-Men szerepét.

Ugyanakkor v sokkal több egy izmost akciósztárnál. Ezt jól mutatja, hogy nem retten meg az énekléstől (A nyomorultak) vagy a tánctól (A legnagyobb showman) sem, ha az aktuális szerepe épp ezt kívánja. A színész születésnapja alkalmából most elmesélünk róla tíz érdekes tényt, amikről talán még nem hallottál.

1. Bár ma már mindenki vele azonosítja Logant, a Farkast (aki még mindig Rozsomák, de mindegy…), valójában a szerepet eredetileg nem neki szánták, hanem Russell Crowe-nak. De a Gladiátor sztárja nem vállalta, inkább beajánlotta az akkor még színészként elég ismeretlen barátját, Hugh Jackmant maga helyett.

2. Hugh Jackman létrehozott egy alapítványt, ami kifejezetten a kávéültetvényeken dolgozó farmereket és azok családját segíti. A színész egy etióp kávétermesztővel való találkozás után döntötte el, hogy segíteni akar a hozzájuk hasonló embereken.

3. Feleségével, Deborra-Lee Furness-szel élete első nagy forgatásán találkozott. A Correlli egy börtönben játszódó sorozat volt, ahol Hugh Jackman egy elítéltet alakított, aki szerelmi viszonyba került a pszichológusával. Őt játszotta Deborra-Lee Furness, de a két színész a valóságban is összejött és azóta is együtt vannak.

4. Hugh Jackman gyerekkora nem volt zökkenőmentes, ugyanis anyja nyolc éves korában otthagyta őket és Angliába költözött. Apja öt évvel később utána ment, hogy újra összehozza a családod, de addigra az anyja újra férjhez ment és volt már egy gyermeke is.

5. Bár mindannyian örülünk, hogy Hugh Jackman végül színész lett, de az eredeti álma valójában az újságírás volt. A sors fintora, hogy az egyetemen, ahol kommunikációt tanult, csak azért vette fel a dráma szakot is, mert nem volt meg a szükséges kreditje.

6. Hugh Jackman akár zenész is lehetne, ugyanis tud zongorán, gitáron és még hegedűn is játszani. Emellett immár harminc éve foglalkozik transzcendentális meditációval és imád jógázni is.

7. Ma még nehéz bárki mást elképzelni Loganként, de neki erről is megvan a maga határozott elképzelése. Ha rajta múlna, a helyét a jövőben Tom Hardy venné át.

8. Ha már Logan, e szerepével rekordot is felállított. Ő ugyanis az a színész, aki eddig a legtöbb alkalommal öltötte magára ugyanazt a szuperhőst, bár e téren a Marvel moziverzum színészei már beelőzték…

9. Imádja a musicaleket, bár ez a rajongói számára nem újdonság. Hogy mást ne is mondjunk, játszott A nyomorultak musicalben is, és nem jön zavarba a színpadon sem.

10. Ha nő lenne, saját bevallása szerint George Clooney-val randizna legszívesebben.