#9
Gene Tierney

Gene Tierney

szül. 1920. 11. 19. - elhunyt 1991. 11. 06.
Brooklyn, New York, Egyesült Államok
Gene Tierney Eliza Brooklynban született New York államban, 1920.november 19-én. Anyja Belle Lavinia Taylor, apja Howard Sherwood Tierney. Két testvére van Howard Sherwood Jr. és Patricia. Apjuk ír származású biztosítási alkusz, anyja testnevelési oktató. A St. Margaret's School-ban tanult. Ezután Európába ment 2 évre és a Brillantmont... több»
A gyönyörű színésznő első terhessége alatt rubeolával fertőződött meg, egy rajongójának köszönhetően. Gyermeke súlyosan sérülten, süketen és részben vakon született meg. Ezt követően Tierney súlyos depresszióba zuhant. 1955-ben elmegyógyintézetbe is került, ahol őt is elektrosokkal kezelték, ennek hatására memóriája egy részét elvesztette, mely miatt karrierje is hanyatlásnak indult. A 60-es években megpróbált visszatérni a filmiparba, de nem sikerült neki.
#8
Frances Farmer

Frances Farmer

szül. 1913. 09. 19. - elhunyt 1970. 08. 01.
Seattle, Washington, Amerikai Egyesült Államok
Frances Farmer Elena Seattle-ban született Washington államban, 1913.szeptember 19-én. Anyja Lillian Van Ornum egy panzió üzemeltetője és dietetikus, apja Ernest Melvin Farmer ügyvéd. 3 testvére van. 4 éves volt, amikor szülei elváltak. A gyerekek anyjukkal annak testvéréhez költöztek, majd két év múlva visszakerültek apjukhoz. Egy... több»
A népszerű színésznő szintén mentális és alkoholproblémájának köszönhette karrierje hanyatlását. Ő is paranoid skizofréniában szenvedett, azonban anyja elhozta a gyógyintézetből. Később anyjára támadt, aki ezért kórházba vitte és elektrosokkal kezeltette. Farmer azt állította az intézetbe szörnyű dolgokat műveltek vele. A 60-as években visszatért a tévézéshez, azonban viselkedése miatt kirúgták. 1970-ben halt meg rákban.
#7
Veronica Lake

Veronica Lake

szül. 1919. 11. 14. - elhunyt 1973. 07. 07.
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Veronica Lake 1922. november 14-én született New Yorkban, Constance Frances Marie Ockelman néven. Édesapja német és dán, édesanyja ír felmenőkkel rendelkezett. Lake családja előbb Montreálba, majd Floridába költözött. 1938-ban a Beverly Hills-i színésziskolába iratkozott be, nemsokára statisztaként dolgozott filmekben. Könnyen... több»
A színésznő szintén mentális és alkoholproblémákkal küzdött, majd paranoid skizofréniát állapítottak meg nála. Férje, André de Toth nem akarta, hogy segítséget kérjen felesége, 1951-ben el is váltak. A nő ekkor még jobban az alkoholba menekült és pincérnőként dolgozott. 50 évesen halt meg máj- és veseelégtelenség következtében.
#6
Clara Bow

Clara Bow

szül. 1905. 07. 29. - elhunyt 1965. 09. 27.
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Clara Bow 1905. július 29-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Sarah Frances Gordon és Robert Walter Bow harmadik gyermekeként jött a világra. Nővérei még csecsemőkorukban elhunytak. A család 1905 és 1923 között tizennégy különböző címen élt. Nehéz gyermekkora volt, anyja mentális betegségektől szenvedett, ami... több»
A 20-as évek híres színésznője és szexszimbóluma, már 28 évesen visszavonult. A színésznő gyerekkora is hányatott volt, majd a filmiparban is kihasználták, túlhajszolták. Pszichés problémákkal küzdött és öngyilkossággal is megpróbálkozott. Álmatlansága miatt elektrosokkal kezelték, ami következtében sokak szerint furcsán, bizarrul viselkedett. Skizofréniát diagnosztizáltak nála, de nem vonult szanatóriumba, hanem egyedül élt egy bungalóban, ahonnan alig mozdult ki.
#5
Lupe Velez

Lupe Velez

szül. 1908. 07. 18. - elhunyt 1944. 12. 13.
Lupe Vélez San Luis Potosi-ban született Mexikóban 1908. július 18-án María Guadalupe Villalobos Vélez néven. Apja, Jacobo Villalobos Reyes, aki Porfirio Diaz diktátor fegyveres erőinek ezredese volt, anyja Josefina Vélez operaénekes. 4 testvére van, Mercedes, Reina Josefina és Emigdio. Családja férfi tagjai általában mind művelt,... több»
A színésznő bipoláris mentális zavarokkal küzdött. Párkapcsolatai az erőszakról váltak híressé, azonban ő bántalmazta a férfiakat. 1944-ben a színésznő otthonát virágokkal és gyertyákkal rakta tele, felvette legszebb ruháját, keresztel a kezébe ágyába feküdt és 80 szem altatóval öngyilkos lett.
#4
Peg Entwistle

Peg Entwistle

szül. 1908. 02. 05. - elhunyt 1932. 09. 16.
Port Talbot, Egyesült Királyság
Peg Entwistle 1908. február 5-án született az Egyesült Királyságban található Port Talbotban. Emily Stevenson és Robert Symes Entwistle gyermekeként látta meg a napvilágot. Gyermekkora első éveit a brit fővárosban, Londonban töltötte. Édesanyja több forrás szerint korán elhunyt, erre azonban nincs bizonyíték. Liverpoolból vágott... több»

Filmek: Thirteen Women
A tehetséges színésznő egy filmben szerepelt, ami után szerződését felmondták. Emiatt súlyos depresszióba esett. 1932-ben 24 évesen felmászott a Hollywood feliratra, kabátjába búcsúlevelet rakott és a mélybe vetette magát. Néhány nappal később nagybátyja levelet kapott, melyben a lánynak egy szerepet ajánlottak, egy fiatal lányt kellett volna eljátszania, aki öngyilkos lesz...
#3
Judy Garland

Judy Garland

szül. 1922. 06. 10. - elhunyt 1969. 06. 22.
Grand Rapids, Minnesota, Amerikai Egyesült Államok
Judy Garland 1922. június 10-én született Frances Ethel Gumm néven Grand Rapisben, az Egyesült Államokban. A kiváló hangú színésznő zenés-táncos előadók gyermekeként jött a világra. Két és fél évesen lépett a színpadra először nővérei társaságban, egy karácsonyi műsorban. Később az apja egy kaliforniai mozit kezdett... több»
Pályafutását gyerekszínészként kezdte, a rendezők sokszor túlhajszolták. Garland hajlamos volt a hízásra, emiatt amfetaminokat szedett, amitől alvászavara alakult ki, ezért altatókért is nyúlt és alkoholizált is. A színésznő ötször házasodott, sokszor volt szanatóriumban és öngyilkosságot is megkísérelt. 1969-es halálát véletlen túladagolás okozta.
#2
Thelma Todd

Thelma Todd

szül. 1906. 07. 29. - elhunyt 1935. 12. 16.
Lawrence, Massachusetts, Egyesült Államok
Édesapja ír származású kárpitos John Shaw Todd, édes anyja Alice Elizabeth Edwards pedig kanadai. Egy testvére van, William. 1923-ban érettségizett a Lowell Normal School-ban. 1925-ben Miss Massachusetts-nek választották. 1932-ben összeházasodott Pat DiCicco-val, akivel 1934-ben váltak el. Filmes karrierjét 1926-ban kezdte a Fascinating... több»
A színésznő 120 filmben szerepelt. Halála oka tisztázatlan, bár öngyilkosságként könyvelték el. Azonban a színésznő testén horzsolások, borda- és orrtörés is felfedezhető volt, ezért sokan úgy gondolják, hogy Roland West ölte meg féltékenységből, majd halálát öngyilkosságnak álcázta.
#1
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
Marilyn Monroe az ötvenes évek szimbóluma volt. Magánéletével állandóan a címlapon szerepelt, leginkább Arthur Miller és John Kennedy-vel való kapcsolata miatt. A színésznő mentális problémákkal küzdött, többször próbált öngyilkos lenni. Halálát is így könyvelték el, bár sokak szerint nem túladagolás okozta, hanem gyilkosság történt.