#10

75 Oharu élete  (1952)

(1)

dráma

Egy hánytatott sorsú lány története a 17. századi Japánból. Oharut és családját a lány titkos viszonya miatt száműzik. Ezután egy hűbérúr szeretője lesz, akinek fiút... több»

#8

83 Élni  (1952)

(2)

dráma

Az Élni című japán dráma főhőse egy köztisztviselő, aki miután értesül arról, hogy halálos betegségben szenved, megpróbál értelmet találni életének.

#7

85 A vihar kapujában  (1950)

(7) (7)

dráma | krimi | misztikus

A tizenkettedik századi Japánban egy szamurájt és a feleségét megtámad egy bandita, Tajomaru (Toshirō Mifune). A küzdelemben a szamuráj alulmarad. Nem sokkal később elfogják a... több»

#6

dráma

A Szansó tiszttartó című film Taira történetét meséli el. Az idealista kormányzó mivel megtagadja földesura parancsát, kénytelen száműzetésbe vonulni. Felesége, Tamaki, fia... több»

#5

dráma | fantasy | háborús

Egy fantasztikus mese háborúról, szerelemről, családról és becsvágyról a 16. századi Japán Polgárháború közepén.

#3

87 A hét szamuráj  (1954)

(15) (42)

dráma | kaland

A banditák kényükre-kedvükre fosztogatják a védtelen falusi lakosokat. Ezt megelégelik a parasztok, és kis csapatot küldenek egy közeli városkába, hogy kevéske vagyonukért... több»

#2

dráma | háborús

Egy japán pacifista, Kaji (Tatsuja Nakadai) lelkiismeretével harcolva próbál a korrupt rendszer fölé emelkedni, ám törekvései folyamatosan kudarcba fulladnak.      több»

#1

84 Tokiói történet  (1953)

(6) (11)

dráma

A vidéken élő idős házaspár Tokióba utazik, hogy meglátogassa gyermekeit. Fiuk orvos, lányuk egy szépségszalont vezet, s egyikük sem örül a szülők váratlan látogatásának.... több»