Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
16
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Timon   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

A régebbi japán filmek egyik legnagyobb remekműve:kezdve a hangulattól a látványon át a legmélyebb drámai benyomásig jól csináltak meg mindent.Az ilyen filmekből úgy érzem nincs igazán elég. 10/10

 
Deku   2017. 12. 23.

Véresen komoly az, hogy ennyire pörgős, ütős filmet nem mostanában láttam mint ez. Talán az egyik legjobb, amit mostanság láttam. Ez lehetséges, hogy kissé túlzás, de ettől függetlenül is nekem ez a véleményem.


 
doroffee   2016. 02. 08.

Mindenképpen egy hatalmas filmélmény, főleg azoknak, akiket igazán érdekel a filmtörténet és filmesztétika. Tökéletesen bemutatja, hogy működnek a japán filmek. De közben nagyon élvezetes, izgalmas film is egyben.

 
Blindspot   2015. 10. 16.

Ez nálam egyértelműen bukta. Meg se közelítette azt a szintet, amire én befizettem. Legtöbbször nem arról van szó, hogy egy film jó-e avagy rossz hanem, hogy az adott nézőt mennyire tudja magával ragadni.

 
mrblonde   2015. 05. 27.

Az új film egyik előhírnöke ez a Kurosawa remekmű! Rendkívül széles skáláját alkalmazza a dramaturgiának, ami aztán sok-sok hangulati változást eredményez a nézőben. Toshirô Mifune egyik legérdekesebb karakterét hozza és a közös esemény szubjektív elmeséléseiben bámulatosan egyszerűen érzékeltetik a szélsőségeket, ezáltal jellemrajzot kapva a mesélő karakterről. Kötelező film!

Toshirō Mifune
Toshirō Mifune
Toshirō Mifune

A film összbevétele 96 568 dollár volt (imdb.com).

 

Filmes berkekben az a legenda járja, hogy ez miatt a film miatt kezdték el hozták létre a legjobb külföldi filmért járó Oscar-díjat.

(ps)
 

Ez az első mozifilm, amelyben a kamerát egyenesen a napba fordították.

(ps)
 

Akira Kurosawa azt állította, hogy a legnagyobb nehézséget a forgatás alatt a meztelen csigák okozták, amik folyamatosan potyogtak a fákról az erdőben játszódó jelenet felvétele során.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.