A legendás színész, Patrick Stewart "Making It So" című új memoárjában felidézte lenyűgöző színpadi és filmes karrierjét, többek között ikonikus Star Trek-szerepét - és még a fiatal Tom Hardyval való találkozását is.

Stewart 1987-ben ült először Jean-Luc Picard kapitányi székébe a Star Trek: Új nemzedék című filmben, majd négy filmben öltötte magára újra az unifromist, köztük a 2002-es Star trek: Nemezisben és a legutóbbi folytatásban is eljátszotta a kapitányt.

Emlékirataiban Stewart visszaemlékezett arra, hogy együtt dolgozott Hardyval, aki a Nemesis film főgonoszát játszotta:

"A 2002-ben megjelent 'Nemesis' pedig különösen gyenge volt" - írta Stewart - "Egyetlen izgalmas jelenetem sem volt, és a színész, aki a film gonoszát, Shinzont alakította, egy furcsa, magányos londoni fiatalember volt. Tom Hardynak hívták." 

A Nemezisben Shinzon Picard klónja; Stewart azonban elmondta, hogy Hardyval nem volt különösebben szoros munkakapcsolata a közös karakterjegyek ellenére sem.

"Tom egyikünkkel sem akart kapcsolatba lépni" - írta Stewart - "Soha nem mondta, hogy 'Jó reggelt', soha nem mondta, hogy 'Jó éjt', és azokat az órákat, amikor nem volt rá szükség a forgatáson, a lakókocsijában töltötte a barátnőjével. Egyáltalán nem volt ellenséges - csak kihívás volt bármilyen kapcsolatot kialakítani vele" - folytatta az X-Men (Professzor X) színésze.

A Nemezisben szerzett tapasztalatok után Stewart bevallotta, hogy nem számított arra, hogy még sokat fogunk látni Hardyból...

"Azon az estén, amikor Tom befejezte a szerepét, jellemző módon ceremónia és udvariaskodás nélkül távozott, egyszerűen kisétált az ajtón" - írja Stewart - "Amikor becsukódott, halkan azt mondtam Brentnek és Jonathannak: 'És itt megy valaki, akiről szerintem soha többé nem hallunk. Csak örömmel tölt el, hogy Tom bebizonyította, hogy tévedtem."

A Star Trek univerzumban tett rövid kitérője óta Hardy más nagy franchise-okban is sikereket ért el: Bane-t alakította a A sötét lovag: Felemelkedés című filmben vagy épp Max Rockatansky-t a Mad Max: A harag útjaban, míg végül ő is egy gigaszuperhős/gonost karakterében landolt, mivel Eddie Brockot játssza a Venom-filmekben.