87 Az Ír  (2019)

Martin Scorsese legújabb filmjével, Az Írrel gyakorlatilag bebizonyította, hogy alkotásai nem csak a mozik jegyeladási számaival, hanem a streaming szolgáltatások terén is megállják a helyüket.

Az Ír nemrégiben debütált a Netflixen, most pedig meg is érkeztek a legfrissebb adatok, miszerint már az első héten csaknem 17 millióan látták a filmet. Mindezt a Neilson vállalat tette közzé, amely évek óta foglalkozik televíziós nézettségek felméréseivel.

Összehasonlításképpen a tavalyi évben megjelent Madarak a dobozbanbant, Sandra Bullock főszereplésével 26 millióan látták az első héten, az októberben debütált El Caminot pedig közel 25 millióan.

Mindez persze jelenetős különbség, Scorsese alkotásával kapcsolatban azonban talán sokakat egy kissé megrémített a film masszív, közel 3 óra 29 perces játékidő, így alighanem jó néhányan várólistára helyezték Az Írt.

A siker receptjét persze egyelőre továbbra is csak azok ismerik, akik már látták a filmet, hiszen az igencsak valósághű történet feldolgozásában Robert De Niro és Al Pacino is szerepet kapott, így a két színész hosszú évek után újra egy produkcióban látható.

Ezeken túlmenően pedig azt is fontos megjegyeznünk, hogy Az Ír az év egyik legpozitívabb kritikai fogadtatást tudhatja magáénak, szóval, ha még nem láttátok a filmet, fentebb linkeltük az előzetest, amely valószínűleg meghozza majd a kedveteket hozzá.