Az év eddig legnagyobb sikervígjátéka, és még 6 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (10. hét, 2024)

Sokszor szoktuk mondani, hogy erős hétnek nézünk elébe mozis fronton, de ez most hatványozottan igaz. Ezen a héten hét újdonság debütál a hazai mozikban, köztük egy bombasikernek tűnő vígjátékkal, egy háborús drámával és egy irodalmi klasszikus izgalmas új feldolgozásával. A hetet valószínűleg a Bajos csajok fogja uralni, de A róka és A három testőr: Milady is garantáltan sokakat vonzani fog.

A Bajos csajok épp húsz évvel az eredeti film után jelenik meg, nem is folytatás, hanem egy remake. A történet főhőse a tinédzser Cady Heron, aki anyjával Afrikából költözik haza Amerikába, ahol egy gimnáziumban próbál új barátokat szerezni. Bár az egyik kívülálló lány óva inti a „plasztikoktól”, ő mégis hozzájuk csapódik. Ők a suli legmenőbb csajai, a gond csak az, hogy Cady épp a vezetőjük volt pasijával kezd kavarni. A film a jelek szerint nagyon felpiszkálta a hazai nézőket, hiszen itt a Mafabon több tucat szavazat után is 100 százalékon áll a tetszési indexe!

Egészen más történetet mesél el A róka: a második világháború elején a zárkózott fiatal katona egy sebesült rókakölyökre bukkan, amit meggyógyít és magával visz a megszállt Franciaországba. Az osztrák-német filmet Adrian Goiginger rendezte, a fontosabb szerepekben pedig Simon Morzé, Karl Markovics és Alexander Beyer láthatók.

A leghíresebb Dumas-regény tavaly új filmfeldolgozást kapott, ehhez érkezik a héten a folytatás. A három testőr: Milady ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Constance Bonacieux-t D’Artagnan szeme láttára rabolják el; hogy megmentse szíve hölgyét, az ifjú testőr kénytelen szövetkezni a titokzatos Milady de Winterrel. Amikor kitör a háború, Athos, Porthos és Aramis már a front felé tart. S közben egy szörnyű titok a múltból az összes régi szövetséget próbára teszi. A filmben olyan színészeket láthatunk, mint Eva Green, Vincent Cassel, Louis Garrel, Romain Duris és François Civil.

Egy grúz dráma is debütál a mozikban a héten. A Rigó, rigó, Szederinda Eteróról szól. Etero, egy 48 éves nő, aki egy grúziai kis faluban él, soha nem akart férjet. A szabadságát éppúgy nagyra becsüli, mint a süteményeit. De az a döntése, hogy egyedül él, sok pletykát vált ki a falubeliek körében. Váratlanul azon kapja magát, hogy szenvedélyesen beleszeret egy férfiba, és hirtelen döntés elé kerül, hogy kapcsolatba bonyolódjon-e vele, vagy folytassa független életét. Meg kell küzdenie az érzéseivel, és el kell döntenie, hogyan találja meg a boldogsághoz vezető saját útját.

A Tűréshatár pedig egy iráni-német dráma lesz, amely kifejezetten kemény dolgokat feszeget. Amir magányos iráni drogdíler, akinek egyetlen társa a kutyája. A fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. Amir a teheráni külváros sötét útjait rója, két meló között pedig blantokat teker, hogy kiszakadjon a valóságból. Éjszakai portyája során folyton szembesül az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével.

Aki viszont a borzongást szereti, annak a Képzeletbeli című horror lehet a befutó a héten. Amikor Jessica a családjával visszaköltözik gyermekkori otthonába, legfiatalabb mostohalánya, Alice kísérteties kötődést alakít ki egy Chauncey nevű plüss medvével, akit az alagsorban talál. Alice nyugtalanító játékba kezd Chauncey-val, ami egyre baljósabb és veszélyesebb lesz. Ahogy Alice viselkedése is egyre aggasztóbbá válik, Jessica ráébred, hogy Chauncey sokkal több, mint a kitömött játékmaci, akinek hitte.

Végül, de nem utolsósorban egy életrajzi film is érkezik. Az Előbb táncolj! Samuel Beckett munkásságáról és magánéletéről szóló életrajzi film, amelyben a fiatalkortól a Nobel-díj elnyeréséig tartó életútba kaphatunk betekintést. Felvillannak a legfontosabb állomások, a magánélet bonyodalmai, a történelem viharai. A filmen keresztül jobban megérthetjük Beckett bonyolult belső világát, amelyet olyan plasztikusan nyújt át a munkásságán keresztül.

#7

69 Előbb táncolj!  (2023)

(2)

dráma | életrajzi

A Nobel-díjas Samuel Beckett a 20. századi drámaírók egyik meghatározó alakja. Bár sokan a Godot-ra várva című híres darabjáról ismerik, Beckett jelentősége a modern... több»

#6

51 Képzeletbeli  (2024)

(10) (2)

horror

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában és az M3GAN mögött álló Blumhouse egy újabb eredeti horrorral jelentkezik, amely a képzeletbeli barátok ártatlanságát idézi meg - és... több»

#5

58 Tűréshatár  (2023)

(2) (4)

dráma | sci-fi

Mozikban

Amir, az elszigetelt iráni drogdíler hétköznapjaiban csak kutyája nyújt társaságot. Az éjszaka leple alatt tevékenykedve kábítószerrel kereskedik, miközben egy korabeli,... több»

#4

dráma

Mozikban

Etero, egy 48 éves nő, aki egy grúziai kis faluban él, soha nem akart férjet. A szabadságát éppúgy nagyra becsüli, mint a süteményeit. De az a döntése, hogy egyedül él, sok... több»

#3

akció | kaland | történelmi

Mozikban

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs alvilágától La Rochelle ostromáig. A vallásháborúk által megosztott, és Anglia inváziójával fenyegetett királyságban egy maroknyi... több»

#2

72 A róka  (2023)

(3) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda... több»

#1

91 Bajos csajok  (2024)

(4) (7)

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»