Az év egyik legjobb horrorja, és még 8 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (49. hét, 2023)

Már tényleg az év utolsó heteit éljük, ám ez nem jelenti azt, hogy a mozikban ne lenne épp olyan nagy a mozgás mint az év más szakában. Az előttünk álló héten is kilenc újdonság közül válogathatnak majd filmrajongók, köztük egy ígéretes horrorral, új animációs filmekkel, háborús drámákkal és akciófilmekkel.

#9

61 Eszeveszett küldetés  (2023)

(6) (3)

akció | vígjáték

Telekom TVGO

Rayane (Tarek Boudali), a jószándékú, de kissé esetlen rendőr, egy megrázó helyzettel kénytelen szembesülni. Nagyanyja, aki a valóságshow-szenzációvá válás küszöbén áll,... több»

Rayane, a jószándékú de kissé kétbalkezes zsaru szörnyű ultimátumot kap: nagyanyját, aki épp valóságshow-sztár akart lenni, egy mexikói drogkartell ejti rabul. Mindössze 3 nap áll Rayane rendelkezésére, hogy egy elképzelhetetlenül értékes váltságdíjat virítson. Nincs más hátra, hűséges csapatával az oldalán, szerencsétlen hősünk nekivág a lehetetlen küldetésnek Franciaországon, Abu Dhabin és Mexikón keresztül, hogy az édes nagyit megmentse.
#8

72 Filip  (2023)

(2) (1)

dráma | háborús | történelmi

Netflix

Filip, más néven Eryk Kulm lengyel zsidó, akinek családja 1943-ban a nácik kezére kerül. Fiatal kora és zárkózott természete ellenére figyelemre méltó bátorságról tesz... több»

Filip egy lengyel zsidó, akinek családját elfogják a nácik 1943-ban. A fiatal, introvertált hajlamú srác viszont hősies módón meg tud menekülni a varsói gettóból és egyben az országból, elkerülve a biztos halált. Mivel érzelmei kimutatásában nem jeleskedik, így úgy dönt, hogy ebből hasznot húzva elrejti valódi mivoltát és franciának tetteti magát. Útja a náci Németország szívébe, Frankfurtba vezeti, ahol álcájával pincérként helyezkedik el. Mindezt nem is akárhol, hanem egy elit luxusszállodában, aminek minden előnyét kiélvezi. Barátságot köt szerte Európából érkező kollégáival, akik körében felfedi lengyel származását, sármjával pedig népszerűvé válik a csinos hölgyek között. A testi örömökön túl idővel ismét rátalál a szerelem, először kapcsolódva valakihez érzelmileg megérkezése óta. Amikor azonban a háború alakulása veszélyessé kezd válni új életének legfontosabb embereire és kártyavárként hirtelen megint összedőlhet körülötte minden, észbe kap, hogy eredetileg miért is jött pont ide: a gazdagság farvizén habzsolás helyett terve a nácikon való sajátos bosszúhadjárata volt családjáért. Hogy megmentse magát és új komfortzónáját, ideje beváltani azt, amiért érkezett.
#7

dráma | háborús | thriller

Shlomi, a 18 éves katona megszökik a gázai csatatérről, és hazafelé veszi az irányt. Szökési terve váratlan fordulatot vesz, amikor a hadsereg parancsnokai azt hiszik, hogy a... több»

A 18 éves katona, Slomi elmenekül a gázai gyakorlatról, és elindul hazafelé. Szökési terve egyre bonyolultabbá válik, amikor rájön, hogy a hadsereg parancsnoksága meg van győződve arról, hogy a háború forgatagában elrabolták. A hadifogolynak vélt fiú fényképét az egész országos médiában közzéteszik, Slomi pedig rádöbben, hogy már nem is a katonák, hanem saját identitása elől menekül. Tragikomikus utazása Tel-Aviv utcáin remény és borzalom, romantika és rémálmok között zajlikk
#6

96 Parasztok  (2023)

(3) (6)

animáció | dráma

A parasztok című lélegzetelállító animációs film 2023 decemberétől a magyar mozikban is látható lesz, szinkronizált és feliratozott formában is! A Wladyslaw Reymont... több»

A Parasztok című lenyűgöző animációs film 2023 decemberétől látható országszerte a magyar mozikban - szinkronizált és feliratos változatban egyaránt! Wladyslaw Reymont azonos című, Nobel-díjas regényéből készült ez a káprázatos, kézzel festett animációs film. Az Oscar-díjra jelölt Loving Vincent alkotóinak új filmje. Főhőse egy fiatal lány, aki a 19. században nagy felzúdulást kelt, amikor egy nála idősebb, módos özvegyemberhez megy hozzá feleségül. Ráadásul a lány titokban a gazda fiába szerelmes.
Az első világháború idején, 1917-ben a szenegáli Bakary Diallo bevonul a francia hadseregbe, hogy együtt lehessen 17 éves fiával, Thiernóval, akit erőszakkal besoroztak. A nyugati frontra küldve megpróbálják megtalálni az eszközöket, hogy visszatérjenek Szenegálba – Bakary földalatti kapcsolatokon, Thierno pedig a parancsnoki struktúrán keresztül.
#4

49 Jéghideg  (2023)

(4) (1)

dráma | krimi | thriller

Odinn egyedülálló szülőként neveli lányát. Rövidesen egy fiatalkorúak börtönében történt halálesetek több évtizedes történetébe ássa bele magát. Ahogy egyre mélyebbre... több»

A lányát egyedül nevelő Odinn több évtizedes halálesetek ügyében nyomoz egy fiatalkorúaknak fenntartott nevelőintézetben. A férfi a megoldatlan ügy kapcsán egyre több új részletre bukkan rá. Hamarosan gyanakodni kezd, hogy a múltbeli gyilkosságok összefüggésben lehetnek volt felesége rejtélyes öngyilkosságával. Ráadásul lánya is egyre furcsábban viselkedik, ahogy egyre közelebb kerül az igazsághoz.
#3

72 Golda  (2023)

(3) (5)

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Cinego | Telekom TVGO

Golda Meir, Izrael volt miniszterelnöke számos nehéz és ellentmondásos döntést volt kénytelen meghozni az 1973 októberében kitört jom kippuri háború során. A film az ő... több»

A Golda az 1973-as Jom Kippuri háború feszült 19 napja alatt játszódik. Golda Meir izraeli miniszterelnöknek Izrael teljes megsemmisülésének lehetőségével kell szembenéznie, egy szkeptikus kabinettel és Henry Kissinger amerikai külügyminiszterrel való bonyolult kapcsolatával kell megbirkóznia, miközben milliók élete forog kockán. Kemény vezetése és együttérzése végül nemzetének sorsát dönti el, és világszerte ellentmondásos örökséget hagy maga után.
#2

74 Kacsalábon  (2023)

(8) (9)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába. Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.
#1

59 Hullaadás  (2023)

(13) (7)

horror | misztikus | thriller

Egy kiátusításon történt tragikus esetet követően a hálaadás eredetének számító Massachusetts állambeli Plymouth lakói egy titokzatos gyilkos terrorizálásában találják... több»

Azt követően, hogy egy Black Friday-vásár tragédiába torkollik, egy rejtélyes, a Hálaadás szimbólumaként elhíresült figura álcája mögé bújó gyilkos kezdi terrorizálni a Massachusetts állambeli Plymouth lakosságát, vagyis azt a helyet, ahonnan az ünnep ered. Ahogy egyesével hullanak az emberek, a szimpla bosszúhadjáratnak tűnő esetek mögül elősejlik egy nagyobb, ádázabb terv is, ami az ünnep köré fonódik. Időben leleplezi a város lakossága a tettest, vagy mind egy elborult hálaadási vacsora vendégei lesznek?