Az megvolt, hogy az Amerikába jöttem 2 valójában a sorozat harmadik filmje?

A múlt hét folyamán debütált John Landis kultikus filmjének, az Amerikába jöttem folytatása. A második részre közel 33 évet kellett várniuk a rajongóknak, bár úgy tűnik, hogy valójában nem egy második részről van szó.

Noha az Amerikába jöttem 2 egyelőre nem érhető el magyar szinkronnal az Amazon Prime műsorkínálatában, van itt valami, amiről viszont nem érdemes megfeledkezni a produkcióval kapcsolatban.

Történetesen arról van szó ugyanis, hogy Landis öt évvel az Amerikába jöttem előtt elkészítette a Szerepcsere című vígjátékot Eddie Murphy és Dan Aykroyd főszereplésével, amelyben továbbá Ralph Bellamy és Don Ameche  és szerepet kapott mint Randolph és Mortimer Duke.

A két karakter nem mellékesen az Amerikába jöttem egyik jelenetében is visszatért, ők voltak ugyanis az a két hajléktalan, akiknek Akeem egy nagy köteg pénzt ajándékozott az utcán. Bár a két film cselekmény nem igazán kapcsolódik egymáshoz, mindenesetre érdemes lehet újranézni őket, legalábbis amíg a második (harmadik?) rész magyar szinkronja is megérkezik.