A 2015-ös Mad Max: A harag útja tipikus példája annak, hogyan kell egy egykor remeklő franchise-t évtizedekkel később feltámasztani. George Miller filmje nem véletlenül kapott több Oscar díjat és vált alig néhány év alatt modernkori kultuszfilmmé. És nem mellesleg ez indította újra Charlize Theron karrierjét is.

A színésznő alakította a film egyik főszereplőjét, Furiosát, aki olyannyira központi figurává vált, hogy George Miller az ő eredettörténetének szenteli a franchise következő felvonását. Csakhogy ebből Charlize Theron már kimarad, amit meglehetősen nehezen fogadott el.

Erről beszélt a The Hollywood Reporter magazinnak adott interjújában is. Elmondása szerint maximális tisztelettel tekint Millerre, akinek minden döntését elfogadja. Ha George Miller úgy érzi, hogy a következő filmben Furiosa eredettörténetét kell elmesélnie, akkor az úgy is van jól. Ugyanakkor fájó szívvel tudta csak elfogadni, hogy ebben a filmben már nem ő fogja alakítani a karaktert, akit érzése szerint részint ő maga alkotott meg. Éppen ezért szívesen folytatná a megkezdett történetet, de egyelőre erre még várnia kell.

A hírek szerint az új filmben Anya Taylor-Joy keltheti majd életre a fiatal Furiosát, de ezt egyelőre hivatalosa nem erősítették meg. Theront az interjú során egy régi történetről is kérdezték, miszerint a Mad Max: A harag útja forgatásán nem egyszer összezördültek a másik főszereplő Tom Hardyval. A színésznő nem is tagadta, hogy voltak kemény perceik, de mára minden nézeteltérésüket tisztázni tudták.

Charlize Theron tehát nem tér vissza egyelőre Furiosa szerepében, de persze sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. Talán néhány év múlva George Miller elérkezettnek látja majd az időt, hogy folytassa a 2015-ös sikermozi cselekményét. De addig sem kell attól tartanunk, hogy nem látjuk a színésznőt a mozivásznon. Charlize Theron ugyanis elárulta, hogy jelenleg az Atomszőke folytatásának forgatókönyvén dolgoznak!