Egyszerre bukott nagyot és lett siker A múmia

A Universal vegyes érzésekkel tekinthet vissza a hétvégi premierre.

Hiába a Tom Cruise nevével fémjelzet A múmia (2017), Wonder Woman könnyedén őrizte meg első helyét a bevételi toplisták élén. A Gal Gadot főszereplésével bemutatott film premierje második hetén 57 millióval növelte bevételeit, melynek köszönhetően világszerte már több mint 432 milliót (!) kaszált. Soha korábban nem fordult elő, hogy a DC valamely képregényfilmje ilyen mértékben tudta volna megtartani a nézőket a premiert követő hétvégén, ehhez azonban jó eséllyel nem csak a pozitív nézői, de a kimagasló sajtóvisszhang is hozzájárult. A Wonder Woman 285 szemlézett cikket követően jelenleg is 93 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon.

Több, mint 25 millióval maradt le az első helytől a Universal gigaköltségvetésű szörnyfilmje, A múmia, mely mindössze 32 millióval kezdte meg szereplését az amerikai piacon, miközben költségvetése meghaladja a 125 millió dollárt. Ez hatalmas gyomros a stúdiónak, ugyanis A múmia franchise előző három része messze jobban teljesített a premierhétvégén, még az általánosan bűnrossznak tartott harmadik epizód, A múmia - A sárkánycsászár sírja is, mely 40 millióval kezdte meg szereplését. A kritikusok nem is voltak kegyesek a produkcióval, az RT-n mindössze 17 százalékon áll. Öröm az ürömben, hogy a nemzetközi piacon hatalmas siker lett a film, közel 142 milliót hozott egy hétvége alatt, mely egyúttal Tom Cruise pályafutásának legjobb nemzetközi nyitását is jelenti.  

A dobogó harmadik fokára a két hete futó Alsógatyás kapitány: A film ért fel, melyre 12,3 millió értékben váltottak jegyet a tengerentúlon.

Ami premierfilmeket illeti, az It Comes at Night című horror a hatodik helyen nyitott a maga 6 milliójával, mellyel a várakozások alatt teljesített, ellenben a kritikusok körében kimagasló értékeléseket kapott. 

A top10-be a már említetteken kívül egy premierfilm fért be, a Kate Mara főszereplésével bemutatott Megan Leavey, mely 3,7 milliós hétvégi eredményt könyvelhetett el.