Elhunyt Dino Danelli, a Rock and Roll Hírességek Csarnokába beválasztott The Rascals dobosaA kép forrása: Paolo Nicolello/Unsplash

Dino Danelli, az 1960-as évek nagy népszerűségnek örvendő és a Rock and Roll Hírességek Csarnokába beválasztott The Rascals dobosa december 15-én, csütörtökön, 78 éves korában New Yorkban hunyt el.

A halálhírét megerősítő bejelentést először a zenekar hivatalos Facebook-oldalán tették közzé, majd a zenekar egykori gitárosa, Gene Cornish is közleményt adott ki.

A Jersey Cityben, New Jerseyben született Danellit, aki a zenekar mind a kilenc albumán játszott, a "történelem egyik legnagyobb méltatlanul hanyagolt rockdobosának" nevezték.

'A mi szeretett Dinónk ma hunyt el. A közeljövőben többet fogok mondani a hihetetlen tehetségéről, és megosztom az élményeket, amiket neki köszönhetek, valamint azokat, amiken barátként és munkatársként osztozunk" - olvasható a The Rascals Facebook-oldalán.

'Remélem, hogy továbbra is mindannyian értékelni fogjátok a tehetségét (...). Köszönöm, hogy támogattátok különböző törekvéseit a karrierje során. Mindannyian lehetővé tettétek számára, hogy megélje az álmát, vagyis hogy zenész és művész legyen'.

Körülbelül egy órával a zenekar hivatalos bejelentése után a 78 éves Cornish a Facebook-oldalán osztott meg egy megemlékezést: "Megtört szívvel kell közölnöm veletek Dino Danelli halálát. Ő volt a testvérem és a legjobb dobos, akit valaha láttam. Összetörtem'.

Barátjának és egykori kollégájának szóló üzenettel zárta a sorait: "Nyugodj békében Dino, szeretlek testvér. '

A The Rascals slágerek hosszú sorához tartozik az I Ain't Gonna Eat Out My Heart Anymore, a Good Lovin', a Groovin', a People Got To Be Free, a How Can I Be Sure, az A Beautiful Morning, az A Girl Like You, az A Ray Of Hope, a See, a Call Me Back és a Glory Glory.

Az együttes eredeti felállása 2012-ben újra összeállt, hogy több mint 40 év után először lépjen fel nyilvánosan.

1997. május 6-án iktatták be a The Rascalst a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Dalaik olyan filmekben és sorozatokban csendültek fel, mint az Amerikai gengszterA zöld íjász, az Apollo-13 vagy A szomszéd nője mindig zöldebb.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából