Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

A szomszéd nője mindig zöldebb (1993)

Grumpy Old Men
Filmadatlap
 
15
Szereplők
28
Vélemények
6
Képek
4
Videók
 
Érdeklődő   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

2
Megunhatatlan

Az igazi vígjáték itt kezdődik. Fergetegesen jó a történet és a színész i alakítás egyaránt. A két főszereplőnél nem is lehetett volna jobbat választani ehhez a mozgóképhez. Ódákat lehetne zengeni az alkotásról. És még meg sem említettem a Jack Lemmon édesapját megszemélyesítő Burgess Meredith-t, aki szintén maradandót alakított a filmben. A kacagás a mozgókép végéig biztosított. Imádom.

 
Artemisia   2020. 12. 26.

5
Akinek ilyen barátja van, annak nincs szüksége ellenségre

Mint egy 30 éve már, hogy Jack Lemmon és Walter Matthau párosa megmutatta nekünk, hogyan komédiáznak a legnagyobbak. Örökzöld, megunhatatlan gyöngyszem Hollywood régimódi, nívós vígjátékainak utolsó felvonásából, valamint az akkor élő utolsó nagy ör... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 11.

1

Megunhatatlan, nagyon jó kis vígjáték. Ez az a film, amit akárhányszor meg tudod nézni az ember akkor sem unja. Nem is tudom hányszor láttam már. Jack és Walther nagyon jó párost alkotnak együtt. Nekem Gustavson nagypapa a kedvencem. A poénjai örökzöldek.

 
HercegPeter   2016. 12. 07.

1

Minden idők egyik, ha nem a legjobb vígjátéka.Egyszerűen frenetikus, amit ez a két ember produkált. Százszor láttam már, de minden egyes alkalommal szétröhögöm magam. Hihetetlen jó volt ez a páros. Nem csak ebben a filmjükben, hanem a Furcsa párban i... több»

 
indingo   2018. 12. 24.

0

Remek vígjáték egy remek párossal a középpontban, amely örökre összeforrt a nevükkel. Kedvelhető a humora és a történetbe se lehet belekötni.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Itt számomra Jack Lemmon egy főnyeremény volt, totálisan eltalálták azt amitől humoros lesz a fim. Kedvencem volt és marad is ez az film. A sztori erős szerintem legalábbis kikezdhetetlen. Nekem nagyon bejött.

 
Thibo84   2019. 06. 17.

0

Egy újabb film, amit hiába láttam már vagy százszor, még mindig megtudom nézni. Lemmon és Matthau egy nagyon ütős párost alkot a filmben, pláne ahogy egymással civakodnak, meg aztán Burgess Meredith is ha megjelenik, ott biztos tesz valami csípős megjegyzést, ami megdolgozza a rekeszizmokat.

Galéria (6)

Videók (4)

A film összbevétele 70 172 621 dollár volt (imdb.com).

 

Az Amerikai Filmintézet a Top 100 legviccesebb amerikai film közé sorolta.

(Thibo84)
 

Burgess Meredith karaktere 94 éves ebben a filmben. Valójában 85 éves volt a forgatáskor, és csak 17 évvel idősebb, mint Jack Lemmon, aki a fiát alakítja.

(Thibo84)
 

Mikor a fürdőkádas jelenetet vették fel Walter Matthauval, közvetlenül a kamerába az alábbit mondta: "Ha tudtam volna, hogy egy meztelen jelenet lesz, további egy millió dollárt kértem volna". A stáb ezt nagyon viccesnek találta, és a stáblista végére bevágták.

(Thibo84)
 

Jack Lemmon és Walter Matthau minden bizonnyal legismertebb közös alkotása a Szomszéd nője mindig zöldebb. A két címszereplő – folyamatos és tökélyre vitt civódásával és egymás folytonos szívatásával – végleg beírta magát a filmtörténelembe.

(SzFa)
 

Életük során a magánéletben is jó barátságot ápoló Jack Lemmon és Walter Matthau hatodik közös filmje a 10-ből.

(rbernadett)
 

A minnesotai fagyban forgatott jelenetek után Walter Matthau kétoldali tüdőgyulladással került kórházba.

(rbernadett)