Emmy-díjak 2023: Ez a 2 sorozat tarolt az idei gálán

Három sorozat uralta az idei Emmy-gálát, a szakma ugyanis az Utódlás, A mackó és a Balhé című produkciókat értékelte az elmúlt időszak legjobbjainak.

A 75. Emmy-díjátadó moderátora Anthony Anderson volt, a gálaest folyamán pedig több alkalommal is tisztelegtek a Cheers, Maffiózók szereplőinek emléke előtt, illetve A Grace klinika és It's Always Sunny in Philadelphia sztárjai is megjelentek a rendezvényen.

Az utódlás nyert a kiváló drámasorozat kategóriában, mindemellett Kieran Culkin és Sarah Snook a legjobb főszereplőnek járó díjat is hazavihették, Matthew Macfadyen legjobb mellékszereplőnek járó kategóriában nyert. Jesse Armstrong elnyerte a legjobb írónak járó elismerést, valamint díjazták a sorozat rendezőjét, Mark Mylodot. 

A mackó első évada kapta a legjobb vígjátéknak járó elismerést, Jeremy Allen White legjobb vígjáték főszereplő kategóriában győzedelmeskedett, Ayo Edebiri és Ebon Moss-Bachrach pedig elnyerték a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést, szintén vígjáték kategóriában.

A Balhé című sorozat kapta a legjobb minisorozatnak járó díjat, a széria főszerepét alakító Steven Yeun és Ali Wong pedig a főszereplőnek járó díjat vehették át, illetve Lee Sung Jin rendezésért és írásáért járó díjat nyet.

Sokak meglepetésére a The Last of Us egy kategóriában sem tudott nyerni, de az idei gála nagy “veszteseiként” tartják számon a Ted Lasso sorozatot, amelyet 21 kategóriában jelöltek, illetve a Netflix Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatát, amelyet 13 kategóriában jelöltek.