Bár erős túlzás lenne azt állítani, hogy Star Wars franchise bármelyik produkciója igazán traumatikus élményt okozhat, van itt egy szempont, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Egy rendkívül részletgazdag univerzumról beszélünk, amelyben minden egyes apró kütyü, jármű, növény, állat, humanoid és nem humanoid teremtmény saját történettel, leírással és specifikusan meghatározott természetrajzzal rendelkezik. A legtöbb ilyen elemre az eredeti Star Wars filmek ritkán adnak részletes magyarázatot, emiatt is érdemes minél jobban elmerülni a franchise további megjelenéseiben, az “expanded universe”-ben.

Fenti összeállításunkban ezúttal a Star Wars produkciók szörnyeivel foglalkozunk, amelyek láttán garantáltan megfagyna bennünk a vér, ha váratlanul szemben találnánk magunkat valamelyikükkel, hiszen gondoljunk csak abba, mi magunk miként is cselekedtünk volna A klónok támadásában látott arénaharc során, amikor épp egy Acklay sétál elénk.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Luke Skywalker egyedül elintézett egy Wampát a Birodalom visszavág sztorija elején, ezt a “szörnyvadász” karrierjét pedig a Vajákot is meghazudtoló módon folytatta egy Rancorral a Jedi visszatérben.

A nagy kérdésről pedig még nem is beszéltünk: Hogy jutott ki Boba Fett a Sarlakk gyomrából? Erre a The Book of Boba Fett sorozattól vártuk a választ.

elyik szörnnyel találkoznánk a legkevésbé a fentiek közül.