Ezt az egy filmjét képtelen újra megnézni Jessica Chastain

Jessica Chastain a 2010-es évek elején robbant be a hollywoodi köztudatba, a színésznő az elmúlt évtizedben számos filmben bizonyított már. Tehetségét jól mutatja, hogy nem csak egy műfajban állja meg a helyét, hiszen láthattuk már horrorfilmekben, sci-fiben, de romantikus filmekben és drámákban is. Mind közül azonban akad egy, amit szinte képtelen újra megnézni.

Ez pedig nem más, mint a karrierjét igazán beindító 2011-es Az élet fája dráma. Terrence Malick filmjeire egyébként is jellemző, hogy meglehetősen nehezek, de Az élet fája még ezek közül is kiemelkedik. A történet egy kiégett építészről szól, aki visszaemlékezik gyerekkorára, a film így azon vezeti végig a nézőket, hogyan vált a kisfiúból felnőtt férfi.

Jessica Chastain Mrs. O’Brient, a főhős édesanyját alakította a filmben. És habár az ő jeleneteiben a történetvezetés szempontjából kevesebb kulcsmozzanat történt, a színésznő mégis nehezen tudja rávenni magát, hogy újra végig nézze a filmet. Pedig saját bevallása szerint is ez volt az, ami meghozta számára a várva várt hírnevet.

A színésznő ugyanis úgy érzi, a filmben túlságosan is sebezhető volt, ami tulajdonképpen Terrence Malick rendezőnek is köszönhető. Több olyan jelenetet is forgattak, ahol ez a sebezhetőség tetten érhető – legalábbis Jessica Chastain szerint.

A színésznő egyébként annak dacára kapta meg a szerepet, hogy előzetesen mindenki azt mondta neki, kezdőként esélye sincs Brad Pitt partnerévé válni. Azóta viszont már olyan filmekben is láthattuk, mint a Csillagok között, a Bíborhegy vagy épp a Mentőexpedíció.

dráma | fantasy

Jack O'Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára,... több»