93 éves korában elhunyt Bernard Cribbins színész.

Halálának hírét ügynöke közölte a Deadline magazinnal. “A szeretett színész, Bernard Cribbins OBE 93 éves korában elhunyt. Karrierje hét évtizedet ölelt fel, olyan sokszínű alkotásokon dolgozott, mint a Hárman a vasút mentén és a Folytassa filmszéria, a 60-as évek Right Said Fred című slágere, emellett a Fawlty Towers vendége és a The Wombles narrátora volt. Bernard hozzájárulása a brit szórakoztatáshoz megkérdőjelezhetetlen. Egyedülálló volt, generációjának legjobbjai közé tartozott, és nagyon fog hiányozni mindazoknak, akiknek volt szerencséjük ismerni és együtt dolgozni vele” - olvasható a közleményben.

Bernard Cribbinst a fiatalabb generáció a nagysikerű Ki vagy, Doki? című sorozat kapcsán ismerhette meg, amelyben Wilfred Mott karakterét alakította. 1972-ben az Alfred Hitchcock rendezésében készült Téboly című filmben volt látható.

További ismert szerepei a Waczak Szálló, a Picasso kalandjai, a Szupernagyi és a Patrick - Ebbel szebb az élet című produkciókban láthatók.

Nyugodjon békében!

97 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Bernard Cribbins

Bernard Cribbins

szül. 1928. 12. 29. - elhunyt 2022. 07. 28.
Oldham, Lancashire, Anglia, Egyesült Királyság
Bernard Joseph Cribbins, angol színész és komikus, 1928. december 29-én született Derkerben. Fiatalkorában gyakornok volt az Oldham Repertory Színházban. 1947-ben otthagyta a munkáját, hogy az ejtőernyős osztagnál szolgáljon Palesztinában. Cribbins először az Arts Színházban lépett fel 1956-ban az „A Comedy of Errors” c.... több»