Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
97

Picasso kalandjai (1978)

Picassos äventyr
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
2
Képek
Videók
 
Barbiel   2019. 06. 09.

legújabb vélemény

Alap

EZT LÁTNI KELL! Többször, mert egyszerre úgy sem tudod feldolgozni az össze briliáns pillanatot. Túl csordul a zsenialitástól!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 28.

a nap véleménye

Picasso kalandjai: a legeurópaibb humor

A Picasso kalandjairól nem lehet mást mondani, minthogy egy óriási gegparádé, amely az elejétől a végéig képes szórakoztatni a nagyérdeműt. Tekintettel arra, hogy a film már 40 éves, de még mindig ellenállhatatlan a humora azt kell mondjam, hogy a Tage Danielsson és Hans Alfredson kettős (megfűszerezve Gösta Ekman zseniális játékával) egy irtó jó vígjátékot hozott össze. Egy olyan alkotást, amely mélységesen európai, a szó legjobb értelmében. A filmben (legalábbis számomra) az a bámulatos, hogy 10 nyelven beszélnek benne, mégsem kell nyelvzseninek lenni ahhoz, hogy megértsd. Mintha az alkotók fogták volna az egyetemes kultúra legismertebb kifejezéseit és egy egybefüggő burleszk áradattá gyúr... több»


 
Berto49   2017. 08. 28.

Megnéztem ezt a hatalmas gegparádét, amelyik főleg Picasso számlájára poénkodik, Eszméletlenül nevettető jelenetek, szinte minden képkockára jut egy-egy mulatságos ötlet, még burleszknek is nyugodtan nevezhetnénk. Például. a Párizsba induló vonat, vagy Picasso. az orvosnál, ebben a laborjelenet a csontvázzal és a macskával, vég nélkül lehetne sorolni. Utánanéztem a filmben szereplő Gertrude Stein-nek és Alice. B(abette) Toklas-nak is, fantasztikus páros lehetett!

 
Pirospingu   2016. 07. 13.

Ez a film brutálisan jó! Tele van rejtett utalásokkal, csak röhögni lehet rajta végig, annyira vicces. Minden, de minden sztereotípia és halandzsa. Kiváló ez a svéd alkotás, aki egy könnyed művészfilmes vígjátékot akar, az ne keressen tovább!

 
A Picasso kalandjai vállalásai tehát végül egy hangyányival nagyobbnak bizonyulnak a lehetőségeinél, mint ahogy a művészettörténeti utalások sem férnek meg mindig jól a tucatvígjátékokba illő fingós poénokkal. több»
 

A film egyik írója és Picasso apjának alakítója, Hans Alfredson már túl volt a nyolcvanon 2010-ben, amikor ő és a felesége meghaltak, bent égtek a házukban.

(Berto49)
 

Gertude Stein "Alice ​B. Toklas önéletrajza" című írását "az amerikai irodalom legjobb memoárjának" nevezte több kritikus. Már maga a cím is zseniális, hiszen szó sincs autobiográfiáról, az írónő élettársa bőrébe bújva mesél saját életéről, a XX. század eleji Párizsról, annak pezsgő, forrongó éveiről, a művészetet megújító mozgalmairól.

(Berto49)
 

A film készítői, Tage Danielsson és Hans Alfredson eredetileg Wolfgang Amadeus Mozartról akart hasonló filmet készíteni, de az ő élete túl rövid volt ehhez az elképzeléshez. Ezután került képbe Picasso.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.