85% 45 szavazat
A miniszterelnök

A miniszterelnök

A miniszterelnök
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
6
Szereplők (6)
9
Képek (9)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Deku  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Nagy Endre a század elején írt komédiája változatlanul aktuális. Egy váratlan esemény áll a történet középpontjában. A miniszterelnök a fárasztó parlamenti ülés után felüdülésül felkeres egy szolid nyilvánosházat. Csakhogy az időközben megszünt és immáron egy makulátlan erkölcsű állami tisztviselő lakja. Hogyan változik meg a kispolgári család élete a kirobbant botrány következtében? Erről szól ez a szórakoztató óra, amelyben olyan kitűnő színészekkel találkozhatnak, mint: Tolnay Klári, Márkus László, Csákányi László, Benkő Gyula, Almási Éva, Csűrös Karola, Körmendi János, Sztankay István... és mások.

Rendező: Bánki Iván
Író: Nagy Endre
Ország: Magyarország
Premier: 1978
 
2017.12.09 Deku

legújabb vélemény

Irgalmatlanul oda tették a film hangulatát, látványát és még a színészek karakterei is remekül szerepeltek. Vélhetően az egyik legeslegjobb film amit megnéztem valaha is. Nem hinném, hogy sok ilyen van még ezen kívül.

0
 
2016.07.23 erare

Nagyszerűen szórakoztam Bánki Iván ezen rendezésén, igazán jól sikerült filmről van szó. A történet rémesen egyszerű, de sok apró kis csavarral és helyzetkomikummal töltötte meg az alkotó csapat, így vált a magyar filmtörténelem egyik nem sűrűn hangoztatott, de szerintem fontos elemévé.

0
 
2016.05.12 Sniper

A miniszter félrelép a nyolcvanas években - így tudnám jellemezni az alkotást. Humoros, könnyed és vidám. Élvezetes.

0
 
2016.02.05 tomvétsz

Igazi klasszikus, mindnekinek bátran ajánlom! Remek a szereposztás és a nagy színészek kiválóan hozzák a karakterek finom báját és humorát.

0
 
2015.04.02 Bulki

Sosem hallottam róla korábban, pedig egészen jó film. Nagyokat nevettem rajta.

0