A napokban több cikkben is beszámoltunk a Disney vezérigazgatójának, Bob Igernek a frissen megjelent könyvéről, melyben olyan kulisszatitkokat osztott meg az olvasókkal, melyekről eddig sosem hallhattunk, beleértve azt is, hogy miért utálta Steve Jobs a Vasember 2-t, vagy miért érezte úgy George Lucas, hogy a Disney elárulta őt.

Bob Iger személyes közbenjárása nélkül sem a Fekete Párduc sem a Marvel Kapitány nem készült volna el, derült ki a Disney vezérigazgatójának új könyvéből.

Bár sokan talán nem tudják, a Marvel két fő részleggel rendelkezik: a mozifilmes szekciót Kevin Feige irányítja, minden mással azonban Ike Perlmutter foglalkozik. Azonban nem volt ez mindig így, Iger pedig azt követően döntött a szétválasztás mellett, amikor Perlmutterrel nézeteltérése támadt két Marvel-film kapcsán. Az egyik a Fekete Párduc volt, melyről a Marvel feje úgy vélte, nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, legfőképp azért, mert a fekete színészekkel forgatott filmek többsége alulteljesít a kasszáknál, és jobb lenne az egész projektet a kukába hajítani.

Hasonló véleményen fogalmazott meg a Marvel Kapitánnyal kapcsolatban is, mellyel alaposan kiborította Kevin Feige-t, a producert csak az tartotta vissza a távozástól, hogy Iger bizalmat szavazott neki, és teljes hatáskört kapott az MCU felett.

Iger és Feige számításai pedig bejöttek, mindkét film bőven 1 milliárd felett teljesített, a producer pedig tovább szárnyalhat, ugyanis tegnap robbant a hír, hogy a Marvel negyedik fázisa mellett lehetőséget kapott arra, hogy a Star Wars franchise-zal is bizonyítson.