Az ikonikus rendező-producer a Star Wars jogainak eladása után csúnyán összekapott a Disney fejeseivel, Az ébredő Erőt követően pedig többször hangosan adott véleményét a csalódottságának, amiért a stúdió nem használta fel az ötleteit. A Mickey egeres stúdió vezérigazgatója, Bob Iger frissen megjelent könyvében részletesen beszámolt a konfliktusról.

Hosszú ideig volt a filmes sajtó témája George Lucas és a Disney közötti ellentét, melynek részleteibe minden korábbinál mélyebb betekintést nyerhetünk Bob Iger új könyvéből.

A kötetből sok egyéb más mellett az is kiderült, hogy J.J. Abrams, Kathleen Kennedy és a forgatókönyvíró, Michael Arndt még jóval a forgatás előtt személyesen felkereste Lucast, hogy megosszák vele az ötleteiket. A Star Wars atyja már ekkor csalódottságának adott hangot, ugyanis azt hitte, hogy azzal, hogy megvették a Lucasfilmet és ezzel együtt a kidolgozott ötleteit, a Disney azokhoz is fogja magát tartani.

„Az első találkozón, aminek témája a Star Wars jövője volt, George úgy érezte, elárultuk” - írja Iger, majd hozzáteszi, sosem ígérték meg a rendezőnek, hogy az ő ötleteinek nyomán haladnak majd, ráadásul az egyik általa kidolgozott történetszálból még merítettek is Az Utolsó Jedikben (elsősorban Luke Skywalker remeteségbe vonulásából)

Miután Lucasnak megmutatták Az ébredő Erőt, a rendező nem csak a korábban említettek miatt volt csalódott, hanem azért is, mert szerinte a látványban és a technológiában semmi újat nem hozott a produkció, egyszerűen hiányzik belőle az előrelépés, amit a korábbi trilógiák magukban hordoztak.

Bár Iger maga is elismerte ez utóbbit, a védelmükre azonban azt hozta fel, hogy így is hatalmas teher volt a vállukon, és első körben szerették volna teljesíteni a rajongók elvárásait.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy reagál majd Geroge Lucas a Skywalker sagát lezáró Star Wars: Skywalker korához, mely december 19-től látható a magyarországi mozikban.