Idris Elba 5 legjobb filmje és sorozata, melyeket látni kell!

Nagy nap a mai a népszerű brit színész, Idris Elba életében, ugyanis ma tölti be az 50. életévét. A színész Londonban született 1972-ben, itt is járt iskolába, ahol először kapcsolatba került a színjátszással. Később a zeneiparban is kipróbálta magát, de világszerte a színészi játékával gyűjtött sokmilliós rajongótábort maga köré.

Mielőtt a kamerák elé állt volna, gyári munkásként, gumiszerelő műhelyben és telefonmarketingesként is próbálta eltartani magát. Közben éjszakánként a helyi klubokban zenélt DJ-ként. A ’90-es évek elején kezdett egyre gyakrabban meghallgatásokra járni, ahol elsősorban televíziós szerepeket csíphetett el. Eleinte sorozatokban tűnt fel, köztük néhány kifejezetten népszerűben is.

Ahogy teltek az évek, úgy vált egyre népszerűbbé és úgy találták meg egyre komolyabb szerepek is. Mi most 50. születésnapja alkalmából az öt legjobb alakításával tisztelgünk előtte.

#5

akció | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és egy szupergonoszokból álló csapat csatlakoznak egy titkos munkacsoporthoz, hogy életük legveszélyesebb küldetésében vegyenek részt.... több»

A második öngyilkos osztagos moziban Idris Elba azt is megmutatta, hogy még egy alapvetően könnyed akciómoziban is lehet nagyszerű színészi játékot mutatni. Egy alapvetően vérprofi, mindenre elszánt és rendíthetetlen karaktert alakít, aki kis híján Supermannel is végzett. És mégis retteg a patkányoktól, ami egy mókás jelenetet eredményez.
#4

83 Hontalan fenevadak  (2015)

(4) (3)

dráma | háborús

Netflix

Egy dráma egy gyerekkatona, Agu életről, aki egy nyugat-afrikai ország polgárháborújában kénytelen harcolni, miután a harcok során elszakadt a családjától. több»

Egy kegyetlen afrikai hadurat alakítani nagyon nem egyszerű, Idris Elba ebből is kihozta a legjobbat. A film egyik legerősebb pontja, amikor beszédet mond a gyerekkatonáknak, hogy azok leromboljanak egy közeli hidat.
#3

dráma | western

Netflix

A törvényen kívüli Nat Love tudomására jut, hogy egykori ellenségét, Rufus Buckot szabadlábra helyezik. Nat egy percig sem vár, összeszedi a régi bandát, hogy Rufus nyomába... több»

Egy közepesen jó modern vadnyugati mozi a Netflixtől, de Idris Elba ebben is felfelé lóg ki a szereplők közül. Egy bandája által kiszabadított gazfickót alakít, aki keveset beszél, de már puszta megjelenésével is tiszteletet vív ki magának. De a zord külső és az acélos tartás mögött egy meglepően összetett személyiség lapul.
#2

81 Luther  (2010)

(8) (4)

dráma | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Miután John Luther főfelügyelő sikeresen letartóztatott egy sorozatgyilkost, rövidebb kényszerszünetre megy. Visszatérése után a rendkívül éles eszű Alice Morgan szüleinek... több»

Talán Idris Elba legismertebb szerepe a mindig ugyanazt a szürke öltönyt és vörös nyakkendőt viselő felügyelő. A sorozat középpontjában IDris Elba a sötétség és a fény között húzódó Luther összetett erkölcsiségét köti össze, tragikusan megszállott karaktert teremtve. A Luther Idris Elbát a brit televíziózás egyik legismertebb szereplőjévé tette.
#1

85 Drót  (2002)

(17) (11)

dráma | krimi | thriller

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A Drót minden idők egyik legnépszerűbb televíziós produkciója. A történet egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, mindkét fél, a rendőrség és... több»

Idris Elba világsztárrá válásnak egyik fontos mérföldköve volt a 2002-es sorozat, amelyben egy drogmaffia vezetőjét alakította. Nagyszerűen alakította a nagy összefüggéseket egészükben látó vezetőt, aki a célja eléréséhez vezető úton nem rest meghozni a legkeményebb döntéseket sem. Sokak szerint ez Idris Elba pályafutásának legnagyobb alakítása.