Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

A vadnyugat törvényei szerint (2021)

The Harder They Fall
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Zazie Beetz
Zazie Beetz
Regina King
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Regina King
Lakeith Stanfield
Idris Elba
Lakeith Stanfield
Regina King
Jonathan Majors
Idris Elba
Regina King

Videók (2)

 
win7ston   2021. 11. 20.

legújabb vélemény

1
Ez mi volt?

Szeretem a "fekete filmeket" és a westernfilmeket is, de ezt - így utólag - szívesen kihagytam volna! Gyenge alapsztori, paródiába hajló befejezéssel. Sajnos késztetésem van arra, hogy minden filmnek plusz egy csillagot adjak, mert egy gyengébb mozin is ugyanannyit kell dolgozni, mint a remekműveken, és a filmkészítők erőfeszítéseit tisztelem, ... na ez így lett 2-es!

 
Lubi   2021. 11. 03.

a nap véleménye

8
MTV-banditák

A Netflix legújabb produkciójával a Django elszabadul nyomdokaiba lépve próbál kulturális igazságot szolgáltatni a feketék több száz éves rabszolgaságáért és elnyomásáért. A vadnyugat törvényei szerint bosszúhadjáratának érdektelen durrogtatása mégis... teljes kritika»

 
Fikatours_blogger   2021. 11. 04.

1
Western újragondolva

Néger cowboyok? Vicces. Reggae, rap és afrobeat filmzene egy westernben? Eredeti. Fehérek városa? Jó geg. Kicsit hosszúra nyújtották, de nem unatkoztam.

 
4EverAlfa   2021. 11. 07.

1
Westernnek gagyi, társadalmi drámának kevés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A lassú, terjengős filmvezetés, a nem életszerű lövöldözős jelenetek maradtak meg bennem. A gettószleng western köntösbe bújtatása számomra nem adott magyarázatot a rabszolgasorsból felszabadultak társadalmi problémáira, a fehérek és feketék külön városa erre elég gyenge próbálkozás. Ráadásul a fehérek negatív bemutatása (a fehér város lakóit bárgyú, teszetosza, az erőt mutató feketéknek behódoló embereknek ábrázolták, ráadásul az egyetlen, eleinte hősnek tűnő fehér katonásról természetesen kiderül, hogy háborús bűnös, így megölése erkölcsi kötelessége volt a bűnöző bandának, feloldva így bűnös cselekményük alól) fordított esetben nem akármekkora felháborodáshoz vezetett volna, de ugye ilyen természetesen kizárt. A film csattanója érdekes, és ezt a két főszereplő kitűnő alakítással abszolválta, de ez nem tette jó filmé.

 
Artemisia   2021. 11. 16.

8
Vadiúj vadnyugat

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jeymes Samuel első nagyjátékfilmjével továbbvitte azt a témát, amit már 2013-as rövidfilmjében is érintett: az autentikus westert innovatív elemekkel vegyítette, melyek közül a legszembetűnőbb a filmzene és a színészválasztás. Bár az afroamerikai co... teljes kritika»

2
 
BÉLA   2021. 11. 06.

1
Gagyi

Hát ez bizony ksz*r.

 
stomachh   2021. 11. 09.

0

Látványos, szépen fényképezett. De nagyon unalmas, abszolút nem kötött le.

 

Bass Reeves, az első fekete bőrű seriff Amerikában, már korábban is megjelent a vásznon - a 2019-es Watchmen sorozatban, amiben Regina King (Trudy Smith) és Danielle Deadwyler (Cuffee) szintén játszottak.

(Hupka Adrián)
 

Nat Love, Mary Fields, Rufus Buck, Cherokee Bill, Bill Pickett, Jim Beckworth és Bass Reeves mind valódi történelmi alakok voltak a vadnyugaton.

(Hupka Adrián)