Netflix: 64 millióan látták a sztárokkal tűzdelt erőszakos westernt, készül a folytatás

A vadnyugat törvényei szerint egy sztárokkal teletűzdelt westernfilm, amely 2021-ben debütált a Netflixen a kritikusok elismerésével, és gyorsan a streaming-szolgáltatás slágerévé vált.

Annak idején, a film 2021-es Netflix-bemutatója előtt Samuel a ComicBook.com-nak beszélt arról, hogy egy újfajta westernt hoz létre, amely modern zenét tartalmaz, és a műfajban sokáig figyelmen kívül hagyott fekete cowboyokra és törvényen kívüliekre összpontosít.

"El akartam mesélni egy történetet, és olyan filmben akartam ábrázolni ezeket a karaktereket, ahol nem alárendeltek. Nem kevesebbek az embernél. Nem kevesebbek, mint bárki más" - mondta Samuel a ComicBook.com-nak egy exkluzív interjúban. 

"Imádom a westerneket, ezért nagyon szerettem volna egy olyan történetet elmesélni, ahol a kamerával olyan dolgokat tudok csinálni, amiket nem tudtak, amikor John Ford westerneket készített, amiket nem tudtak, amikor John Huston még működött és élt" - folytatta a rendező - "Szerettem volna drónokat használni és egy vonatrablást így bemutatni. Szeretem a bankrablásokat, a vonatrablásokat, a börtönszökéseket, de egy jelenetben akartam megmutatni mindezt egyszerre, és ezt a történetet osztott képernyő felhasználásával mesélni. Mindezeket a dolgokat el akartam érni a debütáló játékfilmemmel, és ez sikerült is."

Jeymes Samuel akciódús játékfilmes rendezői debütálását a Netflix adatai szerint az első héten 64 millió órán át nézték, és ezzel nem kevés rajongót szerzett magának. A film esetleges folytatásáról a megjelenés óta eltelt két év alatt nem esett szó, de Samuel nemrég a közösségi médiában látszólag megerősítette, hogy készül egy folytatás.

Egy rajongó a közösségi médiában írt a filmről és megjegyezte, hogy szeretné, ha készülne egy második rész. Samuel fiókját bejelölték a posztban, a filmkészítő pedig idézte az eredeti posztot azzal az üzenettel, hogy "... Van". - mármint esély a folytatásra.

Ez még messze nem hivatalos bejelentés, de nagyon izgalmas fejlemény azok számára, akik szerették az első filmet. Egy másik felhasználó válaszolva Samuel üzenetére, azt javasolta, hogy a következő film egy előzményfilm legyen az Idris Elba, Regina King és LaKeith Stanfield által alakított karakterekről.

Ezt idézte a rendező, aki azzal viccelődött, hogy a felhasználónak "abba kellene hagynia, hogy ilyen átkozott médium legyen", talán arra utalva, hogy valóban egy előzményfilm lesz a következő története, amit elmesél ezekről a karakterekről.

Te reméled, hogy a film valamikor a jövőben előzményfilmet vagy folytatást kap?