A napokban lezárult az utóbbi évek legsikeresebb sorozata, a Trónok harca. A záró évad azonban messzemenően alulmúlta a nézők egy meghatározó részének elvárásait. Számos rajongó írta alá azóta azt a petíciót, amelyben követelték az HBO-tól, hogy a csatorna forgassa újra a nyolcadik évadot, amelyet végül a maga Stephen King is a védelmébe vett.

A csatorna kisebb hallgatás után reagált végül a rajongók követeléseire, amely során közölték, hogy nem forgatják újra a Trónok harca nyolcadik évadát. Noha a sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala szerzője, George R. R. Martin megígérte, hogy a jövő év nyarára végre befejezi a hatodik kötetet, méghozzá teljesen más befejezést szánva a történetnek, a Think Story nevű YouTube csatorna gondolt egy merészet, és vette a bátorságot, hogy felvázolja a nyolcadik évad alternatív befejezését.

Az elmélet szerint az Éjkirálynak sokkal fontosabb szerep jutna a történetben. Az Éjkirály és a Mások által vezetett holtak serege tehát megérkezik Deres falaihoz, ahol csakugyan egy epikus csata veszi rövidesen kezdetét. Hőseinknek azonban nem sikerül feltartóztatniuk a holtakat, Deres tehát elveszik. A megmaradt túlélők Királyvárba menekülnek, a Deresnél elesett Dothrakiak és Makulátlanok pedig csatlakoznak az Éjkirály seregéhez.

Cersei menedéket nyújt Daenerys, Havas Jon és az őt támogatók számára azzal a kitétellel, ha a sárkányok anyja fejet hajt előtte. Dany emberei érdekében eleget tesz a kérésnek. Az Éjkirály feltartóztathatatlanul közeleg Királyvár falaihoz, és ezúttal sem fényesek a védők kilátásai. Az alternatív történet szerint Bran szintén kulcsszerepet játszana a cselekményben. Háromszemű hollóként a fiú rájönne arra, hogy az Éjkirály ereje valójában abban a varsafában lakozik, ahol az Erdő gyermekei megteremtették őt. A fa elpusztításával azonban megszűnne a varázslat is egyúttal a világban, ezzel együtt pedig a korábban halottaiból visszatért Havas Jon is újra életét vesztené.

Jon természetesen vállalná a következményeket, és egyúttal ezen a ponton derülne arra is fény, hogy Dany közös gyermekükkel várandós. A varsafát végül Drogon pusztítaná el egy hatalmas lánggal. Mind az Éjkirály, mind a mások, mind pedig Havas Jon is elpusztul tehát. Cersei azonban, hogy véglegesen megszilárdítsa hatalmát, parancsot ad, hogy mindenkit öljenek meg, aki Daeneryst támogatja. Jamie Lannisternek pedig újra nehéz döntést kell hoznia. Hogy gátat vessen a hatalmas mészárlásnak, leszúrja Cerseit. Dany elfoglalja végül a Vastrónt, egyúttal pedig maga Tyrion fedi fel számára Jon valódi származását. Dany és Jon közös gyermeke tehát a Vastrón jogos örököse marad, akit évekkel később anyjával együtt látjuk, ahogy meglátogatják apja sírhelyét Deres kriptájában.

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedveteket, ahhoz a 16 perces videóhoz, amelyet alább tekinthettek meg.