91 Agymenők  (2006)

Össze tudnátok állítani minden idők legjobb sorozatainak listáját? Egy adatfeldolgozó megtette.

Érdekes animációt tett közzé a Data Is Beautiful nevű YouTube csatorna, egy elsőéves PhD hallgató idővonalon mutatja be, melyek voltak a legnépszerűbb sorozatok 1986-tól napjainkig. A rangsorolásnál figyelembe vette, hogy az első 24 órában hányan nézték főműsoridőben az adott sorozatot, vizsgálta a streamingszolgáltatók nézőire vonatkozó adatokat és a letöltések heti bontású statisztikáit is.

A számok elsősorban az amerikai nézők igényeit tükrözik, a 2000 utáni adatok azonban egyre közelebb kerülnek a globális igényekhez. Rengeteg érdekes elemzés forrása lehetne az elkészült videó, a „melyik, mikor, miért” fejtegetés helyett azonban lássuk a címeket!

A nyolcvanas évek második felében a The Cosby Show, a Családi kötelékek és a Cheers foglalta el a toplista első három helyét. A The Cosby Show és Cheers a kilencvenes évek elején is megőrizte népszerűségét, melléjük a Rosanne sorolt be.

1995-től a Vészhelyzet hódított közel 48 millió nézővel, ugyanakkor a tizes lista végén kullogó sorozatok is bőven 30 milliós nézettséget értek el. 2000 után egyre nagyobb iramban tört előre a Helyszínelők, majd érdekes módon az 1994 óta futó Jóbarátok vette át a vezetést. A következő években a Született feleségek, az N.C.I.S. - NCIS - Tengerészeti helyszínelők , a Pokoli éden és a A mentalista is élmezőnybe tört, de óriásléptekkel haladt előre az Agymenők, majd 2011 után a Trónok harca is.

S hogy melyek voltak 2019 legkedveltebb sorozatai? Íme a toplista:

1. Agymenők

2. Trónok harca

3. N.C.I.S. - NCIS - Tengerészeti helyszínelők

4. Az ifjú Sheldon

5. Rólunk szól

Ha kíváncsiak vagytok a teljes animációra, ide kattintva megnézhetitek. Nektek melyik a kedvenc sorozatotok? A Mafab.hu adatbázisban akár saját listát is összeállíthattok.