Megéri a megírni a véleményedet a mafabon, ugyanis amellett, hogy a legaktívabb felhasználókat minden hónapban ajándék mozijeggyel jutalmazzuk meg, valamit felhasználóink a legjobban várt filmeket premier előtt nézhetik meg, most akár egy teljes évre szóló Disney+ előfizetést is nyerhetsz a szolgáltató jóvoltából, hogy keddtől már streamelhesd az év egyik legjobban várt sorozatát, A sógunt.

Már csak napok kérdése, és debütál a Disney+-on az év egyik legjobban várt sorozata, A sógun, mely a kritikusok eddigi véleménye alapján az év egyik legjobbja is lehet, legalábbis erről árulkodik a RottenTomatoes 100%-os kritikai összegzése.

A sógun, James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, az 1600-as évek Japánjában játszódik, egy évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán. Hiroyuki Sanada játssza Yoshii Toranagát, aki az életéért küzd, mivel ellenségei összefognak ellene a tanácsban. Amikor egy rejtélyes európai hajót találnak egy közeli halászfaluban, annak angol hajósa, John Blackthorne (Cosmo Jarvis) olyan titkokat hoz magával, amelyek segíthetnek felborítani Toranagának a hatalom mérlegét, és megsemmisíteni Blackthorne saját ellenségeinek - a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek - félelmetes befolyását. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmácsnővel, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemes asszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben urát szolgálja ebben a feszült politikai helyzetben, Marikónak össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát, a hit iránti elkötelezettségét, amely megmentette őt, és a néhai apja iránti kötelességét.

Ha Te sem akarsz lemaradni az új szenzációról, kapcsolódj be a Disney+ és a Mafab.hu közös játékába, melyen Disney+ előfizetést nyerhetsz,mellyel az aktiválástól napjától kezdve egy teljesen éven át nézheted a platform összes tartalmát.

Mindössze annyit kell tenned, hogy néhány mondatban megírod a véleményed egy tetszőleges filmről vagy sorozatról (talán épp arról, amit legutóbb láttál :)) bármelyik mafabos adatlapon (ha új vagy, ezt az adatlapok ‘Vélemény’ szekciójában teheted meg, lásd például itt), és automatikusan bekerülsz a jövő hét keddi (február 27., 12:00 óra) sorsolásba, hogy már a premier napján elkezdhesd A sógunt. Figyelem, a győztest azon regisztráltak közül sorsoljuk ki, akik február 23. 11:00 órától kezdődően a határidő végéig legalább egy véleményt írnak. Örömmel fogadjuk, ha több véleményt írsz, de fontos, hogy a véleményírók, és nem a vélemények közül sorsolunk.

Sok szerencsét kívánunk!

FRISSÍTVE: Gratulálunk harnas1207 nevű felhasználónknak, de a többiek se csüggedjenek, márciusban újabb egész évre szóló előfizetésért indítunk játékot.

46 A sógun  (2024)

dráma | kaland | történelmi

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»