John Wick itthon is levadászta a BosszúállókatA kép forrása: Screen Rant

Akárcsak a tengerentúlon, itthon is a John Wick: 3. felvonás - Parabellum taszította le a közel egy hónapra a bevételi listák élén tanyázó Bosszúállók: Végjátékot.

Bár a bevételi listákon általában jól érződik a hazai és az amerikai nézők ízlése közti különbség, úgy tűnik, John Wick mindenhol sikerre van ítélve. Éppúgy, mint az Államokban, a Parabellum itthon is a franchise legjobb premierhétvégéjét produkálta, ami számokra lefordítva 79 millió forintot és több mint 51 ezer nézőt jelent.

Ahhoz képest, hogy a John Wick első része fele ennyi nézőt sem tudott a mozikba csábítani, elmondhatjuk, hogy az alkotóknak remekül sikerült felépíteniük a franchise-t, mely Keanu Reeves karrierjének is adott egy újabb nagy lökést. Bár Reeves korábban azt nyilatkozta, hogy nem szeretné, ha futószalagon jönnének a John Wick-filmek, a rendező, Chad Stahelski a múlt héten azt mondta, hogy a folytatás csak a fogadtatáson múlik. Ha valóban csak erről van szó, készülhetünk a bejelentésre, ugyanis a film nem csak anyagi, de komoly kritikai sikernek is örvend, és 214 szemlézett cikket követően továbbra is 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

A dobogó második fokát Anne Hathaway és Rebel Wilson vígjátéka, a Csaló csajok szerezte meg, mely iránt alig csökkent az érdeklődés az előző héthez képest. A tengerentúlon kevésbé pozitívan fogadott film a hazai kritikusokat sem állította maga mellé, ennek ellenére másfél héttel a bemutatását követően már közel 200 millió forintot kaszált. Arról nem is beszélve, hogy nem is kellett sok az első helyhez, a film ugyanis 'csak' ötezer nézővel maradt el a John Wick 3-tól, ami ahhoz képest, hogy múlt héten volt a premierje, egészen kiváló teljesítmény.

A harmadik helyre csúszott vissza a Bosszúállók: Végjáték, mely ezen a hétvégén közel 30 ezren voltak kíváncsiak. Lassan már nincs ember, aki nem látta volna a filmet Magyarországon, a 771 ezres össznézőszám és az 1,2 milliárd forintos bevétel magáért beszél.

A Parabellum mellett két további premierfilm fért be a top10-be. Az USÁ-ban csúnyán megbukó Undipofik itthon sem remekelt, és négyezer nézőjével csak a hetedik helyet szerezte meg, míg a Szívek királynője a tizedik helyen kezdte meg mozis szereplését.