Johnny Depp Batman-filmje, amiről sosem hallottál

A 2016-ban mozikba került Batman Superman ellen filmet számos kritika érte. Zack Snyder rendezése kapcsán sokan nem értettek egyet Ben Affleck és Jesse Eisenberg castingolásával, valószínűleg azonban máshogy alakultak volna a produkcióról alkotott vélemények, ha a főszerepet történesen Johnny Depp kapja.

Bár erről ritkán esik szó, a Warner Brosnál több terv is létezett arra, miként hozzák össze a DC két legnagyobb szuperhősét: Batmant és Supermant, amely akkoriban Asylum munkacímen futott a stúdiónál.

Az egész azzal kezdődött, hogy megbízták J.J. Abramset, hogy írjon egy forgatókönyvet, amely gyakorlatilag rebootolja a teljes Superman sztorit. Abrams el is készült az első változattal, amely a Superman: Flyby címet kapta, a Warner zöld utat adott a projektnek, a rendezői székbe pedig McG került.

McG azonban hamar otthagyta a produkciót, hogy elkészítse a Charlie angyalai: Teljes gázzal filmet, így a továbbiakban Wolfgang Petersent kérték fel a rendezői pozícióra, mindeközben azonban Andrew Kevin Walker is előállt egy Batman vs. Superman sztorival, ez a történet viszont teljesen más irányba tartott, mint Snyder későbbi filmje. A Warnernek mindenesetre bejött Walker forgatókönyve, Abrams elképzeléseit pedig egyszerűen jegelték.

Ismerve a részleteket azonban Walker története nagyon sötétnek mondható, Bruce Wayne szerepe kapcsán pedig akkoriban Colin Farrell, James Franco és Jude Law neve is felmerült, végül azonban nem más, mint Johnny Depp látszott a legesélyesebbnek, hogy eljátssza Batmant. Superman szerepére Josh Hartnett volt a kiszemelt, de lássuk is, hogy pontosabban milyen Batman Superman ellen film is lett volna az övék:

Ebben a történetben Batman és Superman jó barátoknak mondhatók, akik épp kapuzárási pánikban szenvednek. Clark Kent és Lois Lane házassága romokban hever, mivel Clark egyszerűen nem tud teljesen jelen lenni kapcsolatukban amiatt, hogy állandóan meg kell mentenie a világot.

Clark hazaköltözik szülővárosába, Smallville-be, ahol ismét közel kerül egykori szerelméhez, Lana Langhoz. Mindeközben az évek óta visszavonultan élő Bruce-ra is rátalál a szerelem, rövidesen házasságot is köt Elizabeth Millerrel, a nászúton azonban a nőt kegyetlenül meggyilkolja nem más, mint Joker, akit Lex Luthor hívott újra életre.

Batman elhatározza, hogy leszámol a bűn bohóchercegével, Superman azonban nem engedi, hogy barátja kezéhez vér tapadjon, ezen a ponton pedig szembe is kerülnek egymással. Kőkemény harc bontakozik ki közöttük, Supermant kis híján utol is éri a végzet egy kryptonit miatt, rövidesen azonban rádöbbennek, hogy mindkettőjüket manipulálták.

Batmannek végül esélye nyílik bosszút állni Jokeren, ezen a ponton pedig kiderül, hogy Elizabeth Millert lényegében Joker teremtette. Lutor ugyanis elárulta Batman valódi személyazonosságát, így Joker már könnyen meg tudta alkotni azt a nőt, akibe Bruce beleszeret.

Batman lelki ereje teljesen megroppan, feladni látszik mindent, ekkor azonban felbukkan Superman, hogy segítsen barátján, így közös erővel nem csupán Jokert, de Lex Luthort is legyőzik.

Hogy végül nem készült el ez a változat sem, az sokkal inkább a stúdió belső folyamatainak köszönhető. Alan Horn, a Warner akkori elnöke további 10 tagnak küldte szét a fenti változatot, mindeközben felmerült, hogy a produkció elkészítése előtt önálló Depp-féle Batman filmeknek is meg kellene jelenniük.

A projekt megvalósításáért Lorenzo di Bonaventura lázasan harcolt, végül azonban ezt a projektet is kukázták a hosszadalmas kreatív folyamatok során.

akció | kaland | sci-fi

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmtartalom: Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója... több»