A Marvel több alkalommal is okozott meglepetést az elmúlt években egy-egy jól eltalált szereposztással, Tilda Swinton kasztingolását azonban valahogy nehezen fogadták a rajongók.

A Doktor Strange-ből ismert Ősmágus szerepét alakító Swinton ugyan igazán remek színészi teljesítményt nyújtott, ez ellen pedig nem is igazán emeltek kifogást a nézők, azt azonban sokan fenntartásokkal fogadták, hogy a képregények egyik ikonikus alakjának megformálásához, aki történetesen ázsiai származású, miért egy fehér színésznőt szerződtettek.

“Arra gondoltunk, hogy ez egy igazán okos és élvonalbeli megoldás lesz” - mondta Kevin Feige. “Klisének érzetük azt a megoldást, hogy egy idős, szakállas és bölcs ázsiai férfit mutassunk, és keresni kezdtük a lehetőségeket, hogy mindezt elkerüljük.”

A Marvel elnöke azt is elmondta, hogy a stúdiónál nagyon hamar rájöttek arra, hogy a filmek sikerét nem határolja be egy-egy karakter népszerűsége és ismertsége, így a későbbiekben meg is született a közös döntés arról, hogy a Végtelen Saga után, milyen módon is bővítsék a Marvel filmes univerzumát.

Így érkeztünk el az olyan produkciókhoz, mint Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájához és az Örökkévalókhoz, amelyeket igazából már egy szűkebb rajongói réteg ismer.