Kiderült J.J. Abrams szerepe a Star Wars VIII-banA kép forrása: Lucasfilm

Bár J.J. Abrams csak egy film rendezését vállalta, a feladata lényegesen túlmutat Az ébredő Erő-n.

Amikor Abrams aláírt a Star Wars VII-re, nem csak egy film, vagy egy folytatás rendezésére szerződött, hanem egy új franchise megépítésére. A Disney ugyanis nem egy trilógia miatt vette meg horribilis áron a Lucasfilmet, hanem azért, hogy a következő évtizedekben (!) a lehető legtöbb bevételt húzzák ki a brandből, miközben azért az már most látszik, hogy minőségi terméket akarnak kiadni. Ez az új trilógia első részénél pedig még inkább igaz.

Eddig nem tudhattuk pontosan, hogy milyen szerepet vállal Abrams a következő Star Wars-filmekben, azonban a rendező a Wired-nek adott interjújában hosszan beszélt az érdekeltségéről.

Elmondása szerint arra törekedett, hogy megfelelő alapokat helyezzen el, ugyanis tisztában van vele, hogy nem csak a Star Wars VII-nek, de a folytatásoknak is működniük kell, melyek a hetedik részből erednek. Ezért történt az, hogy amikor Rian Johnsont leszerződtették a Star Wars: Episode VIII megrendezésére, Abrams nem csak producerként, de forgatókönyvíróként is segítette az előkészületi munkálatokat.

„A nyolcadik rész forgatókönyve készen van. Biztos vagyok benne, hogy számtalan változtatás lesz benne még, de ez teljesen természetes. Mindenesetre Larry és én felállítottuk az alapokat a szereplők kapcsolatát illetően, ahogy a konfliktusokat is meghatároztuk. És most már tudjuk, milyen irányban is halad a történet” – árulta el.

Abrams arról is beszélt, hogy az epizódok közötti minél folyamatosabb átmenet érdekében a nyolcadik rész producerei végig ott voltak a forgatáson, ugyanis a direktor azt akarta, hogy ők is legyenek részesei a folyamatnak. Éppen ezért Rian Johnson és J.J. Abrams már a hetedik rész forgatása során szoros munkakapcsolatba kerültek.

Abramsnek nem csak a törtét megfilmesítése, de a kulcsszereplők kiválasztása terén is hatalmas felelőssége volt, ugyanis igen hosszú távon kellett gondolkodnia. Elmondása szerint a Harry Potter filmek kiváló példaként szolgálnak arra, miként lehet nyolc filmmel, ugyanazzal a színészstábbal egy kerek és egész történetet elmesélni, ehhez azonban rengeteg munkára van szükség.

Bár a jövőbeli Star Wars filmekből már csak minimálisan veszi ki a részét Abrams, és aligha valószínű, hogy visszatér a rendezői székbe, az azonban világosan látszik, miféle terhet helyezett a vállára a Disney, amikor megbízták a film rendezésével.

A Star Wars - Az ébredő Erő december 18-án debütál a mozikban. Ha még többre vagy kíváncsi, nézd meg a legfrissebb képeket a kattintás után!