Kiderült, miért nem készült el a Ponyvaregény előzményfilmje, de azt tudjuk, miről szól volna

Ígéretes indításnak bizonyult a Kutyaszorítóban Quentin Tarantino karrierjében, a nagy áttörést mégsem hozta el számára. A fim 1992-es premierje után még két évet kellett várni a Ponyvaregényre, amely végül tarolt a nézők és a szakma körében egyaránt.

Noha a Ponyvaregény 1994-ben hazavihette Cannes-ban az Arany Pálmát, hat Golden Globe-, egy César-, két BAFTA-, és végül hét Oscar-díj jelölés után az utóbbi aranyszobrocskát a legjobb filmnek járó kategóriában végül a Forrest Gump happolta el. Mindezek ellenére a Tarantino filmje csaknem 213 millió dollárt hozott a kasszálnál, így talán nem is volt kérdés, hogy elkészül-e a folytatás.

Ennek ellenére Tarantino nem folytatást, hanem előzményfilmet szánt a Ponyvaregénynek, amely Vincent Vega (John Travolta) és Vic Vega (Michael Madsen) testvérpárosról szólt volna, és amely végül nem kapott zöld utat. A rendező azonban nemrég a CinemaBlendnek adott interjújában elárulta, miről is szólt volna a film.

„Nem sokkal a Ponyvaregény cselekménye előtt, Amsterdamban láthattuk volna Vincent Vegat, ahol Marsellus Wallace egyik klubját kellett működtetnie. A sztori szerint Vic meglátogatta volna egy hétvégén, mialatt elég sok bajba keverednek” – mesélte a rendező.

Ha ez a film nem is jelent meg, helyette Tarantino a Jackie Brown, majd a monumentális erejű Kill Bill filmeket készítette el a következő években. A rajongók mindenesetre biztosan jól jártak.

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»