Kínossá vált a Warner számára J.K. Rowling? És mi köze ennek a transzneműekkel kapcsolatos megjegyzéseihez?

Úgy tűnik, hogy a Warner Bros. már kevésbé szereti előtérbe helyezni J. K. Rowling nevét, a napokban debütált ugyanis a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai első előzetese, amely kapcsán egy különös dologra lettek figyelmesek a rajongók.

A Harry Potter könyvek szerzője akkor keveredett botrányba, miután a közösségi médiában bővebben kifejtette álláspontját a transzneműekkel kapcsolatban. Noha Rowling bejegyzést többféleképpen is lehet értelmezni, a legtöbben azzal vádolták meg az írónőt, hogy transzfób. Az ezzel kapcsolatos korábbi cikkeinket itt és itt olvashatjátok el.

A Warner Bros. meglehetősen sajátosan kezeli ezt a helyzetet, Rowlingot, aki producerként is részt vesz a franchise munkálataiban, ugyan nem menesztették a produkciótól, a neve azonban sokkal kisebb felületen jelenik meg az előzetesben.

Így festett Rowling neve a 2016-ban megjelent Legendás állatok és megfigyelésük előzetesében, illetve a 2018-ban debütált Legendás állatok - Grindelwald bűntettei előzetesében.

Szemmel láthatóan a stúdió még jóval büszkébb volt a közös munkára, Rowling neve ezúttal viszont enyhén szólva is az apróbetűs részben kapott helyet:

A Dumbledore titkai a tervek szerint 2022. áprilisában érkezik a hazai mozikban, a főbb szerepekben pedig Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller, Katherine Waterston, Alison Sudol, Callum Turner és Dan Fogler lesznek láthatók.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»