Felháborodott az internet népe J.K. Rowling újabb transzneműeket érintő megjegyzése miatt

Bátor vagy meggondolatlan? Gonosz vagy csak őszinte? Ezernyi kérdést fel lehet tenni J. K. Rowlinggal kapcsolatban és a közösségi média híresen bátor, erkölcsös és mindenekelőtt éleslátó és őszinte népe bizony fel is teszi e kérdéseket. Az írónő évekkel ezelőtt még a világ lenépszerűbb emberei közé tartozott, majd nyilvánosságra hozta véleményét a transzneműekkel kapcsolatban. Ettől kezdve jöttek a halálos fenyegetések…

Az írónő igencsak megosztja az internet népét, hiszen sokan értenek egyet a gondolataival, mások viszont egyenesen gonosz embernek, nem e világra valónak kiáltották ki nézetei miatt. Mint ismert, J. K. Rowling nyíltan vállalja, hogy nem tartja igazi nőknek a transznemű nőket. Ezzel pedig szépen magára haragította az LMBTQ társadalom nagy részét.

A napokban egy újabb Twitter-bejegyzésével lázította a népet. Ebben arra reagált, hogy Skóciában egy új rendelet értelmében egy szexuális bűncselekmény elkövetőjének nemét nem a biológiai tulajdonságai, hanem a saját bemondása alapján kell megítélni. Erre ő egy George Orwellt idéző megjegyzéssel reagált: „A háború béke. A szabadság rabszolgaság. A tudatlanság erő. Ha az illetőnek, aki megerőszakolt, pénisze van, akkor az nő.”

Természetesen nem kellett sokat várni az internet reakciójára. Rögtön jöttek az olyan mindenkit elfogadó, mindenkit egyenlőnek tekintő és mindenki véleményét ugyanolyan értékesnek ítélő megnyilvánulások, amelyek szerint J. K. Rowling a nézetei miatt egyszerűen rossz ember ocsmány lélekkel… Mások arra emlékeztetnek, hogy míg a transzneműeket nyíltan támadja, addig az olyan erőszaktevőket, mint Marilyn Manson, támogatja.

Valószínűleg az írónő köszöni szépen, jól érzi magát. Várhatóan a jövőben sem fogja csak azért véka alá rejteni a véleményét, mert az nem felel meg mindenkinek. És amíg így tesz, addig lehet majd rajta háborogni.