Magyarországon még sosem vetített mozifilmekkel startol a CIRKO 25

25 éve nyílt meg a Cirko-Gejzír mozi. Budapest egyik legkarakteresebb artmozija szeptemberben filmfesztivállal ünnepel: a CIRKO25 – Ami kimaradt elnevezésű rendezvényre olyan fontos filmeket válogatnak össze, amelyeket Magyarországon moziban még nem láthattak a nézők.

Szeptember 20. és 29. között a CIRKO25 – Ami kimaradt fesztiválon olyan fontos filmeket láthat majd a közönség, amelyeket Magyarországon moziban még nem mutattak be. 

Látható lesz többek között a cannes-i filmfesztivál szemtelenül fiatal, többszörösen díjnyertes fenegyerekének, a kanadai Xavier Dolannak egy korábbi filmje, az Anyu; a Monty Pythonból ismert Terry Gilliam évtizedeken át készülő alkotása, a Don Quijote gyilkosa; valamint Paolo Sorrentinótól A család barátja. Az Oscar-díjas Sebastián Lelio Gloria című művét, Jorgosz Lantimosz (a nagy sikerű A homár és A kedvenc rendezője) Kutyafog című filmjét, illetve Jacques Audiard Rozsda és csont című drámáját is vetítik majd. A fesztiválon kiemelt figyelmet szentelnek a tavaly cannes-i Arany Pálmát nyert, Oscar-díjra is jelölt japán rendező, Koreeda Hirokazu művészetének: az alkotótól négy filmet is megnézhetnek a szerzői filmek iránt érdeklődő mozirajongók. 

A fesztiválon vetített filmek listája:

#12

dráma

Geremia nem a szomszéd néni kedvence. Uzsorás, aki meglehetősen fukar édesanyjával él egy barátságtalan házban. Függősége a pénz, melynek megszerzése érdekében bármilyen... több»

#11

70 Vihar után  (2016)

dráma | vígjáték

A film története szerint egy magándetektív elveszíti édesapját. A gyász következtében a férfi úgy érzi, hogy neki is jó apának kellene lennie, így hát megpróbálja... több»

#10

82 Rozsda és csont  (2012)

(15) (2)

dráma | romantikus

Ali magára marad 5 éves kisfiával, Sammel, akit szinte nem is ismer. Kényszerűségből illegális utcai harcból tartja fenn magát. Egy éjjel egy kocsmai verekedés összehozza a... több»

#9

89 Kutyafog  (2009)

(5) (1)

dráma | thriller

HBO Max | Cinego

A filmdráma középpontjában egy különös család áll, akik elszigetelten élnek a város szélén. A szülők saját belátásuk szerint nevelik három gyermeküket, így azoknak... több»

#8

82 A kishúgunk  (2015)

(2)

családi | dráma

Egy történet három nővérről, akik nagymamájuknál élnek és a 13 éves féltestvérükről, aki egy napon beállít hozzájuk.

#7

77 Gloria  (2018)

(5)

dráma | romantikus | vígjáték

A Santiagóban élő Gloriába kicsivel több lázadó szellem szorult, mint amennyit a társadalom elfogadhatónak tart. Közel a hatvanhoz, egyedülálló nőként úgy dönt, nem enged az... több»

#6

80 A fiam családja  (2013)

(9)

dráma

A fiam családja című filmdráma központi története egy átlagos japán család életének egy szörnyű eseménye körül forog. Az üzletember apa sokat dolgozik, ezért elsősorban... több»

#5

dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Egy reklámszakember időről időre a 21. századi Londonból a 17. századi La Manchában találja magát, ahol Don Quixote összekeveri őt Sancho Panzával.

#4

70 Csoda  (2011)

dráma

A tizenkét éves Koichi, akit elválasztottak a testvérétől, Ryunosuke-től, mert elváltak a szüleik, hall egy pletykát, miszerint az új golyóvonatok teljesítik egy... több»

#3

70 Aquarius  (2016)

(2)

dráma

Clara, a 65 éves özvegyasszony a ’40-es években épült, kétszintes Aquarius utolsó lakója. Az összes többi lakást felvásárolta már egy építési vállalat. Clara megfogadta,... több»

#2

91 Anyu  (2014)

(2)

dráma

Egy egyedülálló özvegy édesanya küszködik erőszakos fia nevelésével, azonban új reménysugár csillan fel életében, amikor a rejtélyes szomszéd magához invitálja... több»

#1

73 American Honey  (2016)

(6) (5)

dráma | kaland | road movie | romantikus

SkyShowtime

Egy kamaszlány csatlakozik egy utazási magazin értékesítő csapatához, és forgószélként ragadja magával az új életvitel, melyet ez a beilleszkedni képtelen banda magáénak... több»