Kalandom Supermannel: a mosolygó Clark Kent a legizgalmasabb Clark Kent.

Max és az Adult Swim új sorozata, a Kalandom Supermannel, anime hőssé változtatta Clark Kentet, és ez a legjobb kreatív döntés, amit a DC az elmúlt években hozott.

A film játékosan vidám hangulata azt bizonyítja, hogy ha nem tudsz Superman módon örülni, akkor inkább ne is legyél a Metropolis játszótéren. A produkció vibráló színekkel és fényekkel operál, mind stílusában, mind érzelmi szempontból, miközben még mindig lehetőséget adnak Clarknak a titokzatos származásával való küzdelemben, visszatekintéseken keresztül, mégsem ismétlik meg a tucatszor hallott eredettörténetet. Quaid Clarkja jóval fiatalabb, mint bármely másik Superman a vásznon. Ő egy friss, ügyetlen, udvarias gyakornok a Daily Planetnél, aki három tucat fánkot hoz az irodába a kollégáinak. Nem tudja irányítani képességeit; széttöri az ébresztőórát, ahelyett hogy kikapcsolná. Elpirul és dadog a szerelme körül. Az, hogy Supermanhez kerül olyan időszakban, amikor nincs rendben az élete, automatikusan vonzó friss szempontja miatt, és lehetőséget ad Clarknak arra, hogy egy ívet tervezzen.

Clark kisfiúságát ellensúlyozza a dinamikus Lois Lane (Alice Lee), aki úgy tűnik, mintha éppen A pénteki barátnőből lépett volna elő, és egy totális kocka, Jimmy Olsen (Ishmel Sahid). Ez a trió vidám percekkel és instant örömmel örvendezteti meg a nézőket. A korábbi feldolgozásokban Lois és Jimmy karaktere leegyszerűsödik. Szerepük lekorlátozódott egy veszélybe került leányzó és egy figyelmen kívül hagyott mellékszereplő cselekedeteire. Most  azonban mindhárom karakter közösen fejlődik. Remek helyzetekbe bonyolódnak: Clark és Jimmy például lakótársak. Clark és Lois mint egy screwball komédia pár, akik elpirulnak egymás láttán és borzasztó kínosan flörtölnek? Amikor a trió ügyetlenkedve igyekszik körül a szuperbűnözőket, az valóban lenyűgöző látvány.

A Rotten tomatoes kritikai portálra beérkező kritikusi vélemények alapján az új feldolgozás 95%-ban elnyerte a nézők tetszését.

Ha szívesen megnéznéd a feldolgozást, és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintva már kezdheted is!

akció | animáció | kaland

Clark Kent felépíti titkos Superman-identitását, és elfogadja Metropolis hősének szerepét, miközben közös kalandokba keveredik és beleszeret Loisba, a sztárnyomozó... több»