Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Berto49   2018. 09. 13.

legújabb vélemény

Bravúros vállalkozás volt ennek a filmnek a szinkronizálása. Felirattal ugyanis élvezhetetlen lenne, mert olyan pergő ritmusban sorjáznak a dialógusok, és néha négyen-öten is egyszerre beszélnek. Szerencsére több magyar TV csatorna is a műsorára tűzte, így két szinkron is készült hozzá. Howard Hawks a komédiák rendezéséhez is nagyon értett, a lassan nyolcvan évvel ezelőtt készített film ma is teljes értékű szórakozást nyújt.

 
mrfaktor   2016. 04. 26.

Eszméletlen. 69 éves film, és egyetlen unalmas pillanata, vagy fölösleges jelenete nincs. A történet csak rohan előre, jól elhelyezett apróbb fordulatok vannak benne, és a színészek is mind kitűnően játszanak.. Bravó Howard Hawks!


 
Bimbi   2015. 10. 06.

Annak ellenére hogy nem egy mai film, nagyon jó alakítás. Magával ragadó történet, remek színészi karakterekkel és szerepléssel. Ma is nézhető, időtálló.

A film összbevétele 296 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az akkori idők egyik leggyakrabban foglalkoztatott férfi sztárja Cary Grant a film forgatásának évében, 1940-ben még három másik filmben is főszerepet játszott.

(Berto49)
 

Ezt az eredetileg „Címlapsztori” („The Front Page”) című Ben Hecht-Charles McArthur színdarabot négy (!) alkalommal vitték filmvászonra. Az első 1931-ben készült Lewis Milestone rendezésében. A második 1940-ben, itt már a címet megváltoztatták: „Pénteki barátnő”-re. Rosalind Russell és Gary Cooper a főszereplő, Rendezője a sokoldalú alkotó: Howard Hawks. A következő adaptációra majdnem negyedszázadot kellett várni, „Szenzáció” magyar címmel került a mozikba, főszerepben a híres páros, Jack Lemmon és Walter Matthau. A rendezés Billy Wilder nevéhez fűződik. Jelenleg az utolsó 1988-ban készült el, szomorú aktualitása, hogy az egyik főszereplő, Burt Reynolds a napokban hunyt el. „Szemenszedett szenzáció” címmel játszották Magyarországon, Ted Kotcheff rendezésében.

(Berto49)
 

Az eredeti történetben Hildy Johnson karaktere nem nő, hanem férfi.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.