Már a Netflixen is elérhető az idén márciusban megjelent Különben dühbe jövünk. A hazai nézőknek persze ismerősen csenghet ez a cím, hiszen a Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével készült 1974-es film gyakorlatilag kultikus darabnak számít.

A Marcello Fondato rendezésében készült Különben dühbe jövünk a mai napig töretlen sikernek örvend, Younuts filmjéről viszont már nem mondható el ugyanez. A “frissen” megjelent Különben dühbe jövünk főszerepeiben Edoardo Pesce, Christian De Sica, Alessandra Mastronardi és Alessandro Roja láthatók. A produkció mindössze 23 szazalékos értékeléssel 'büszkélkedhet' a Mafabon.

MIRŐL SZÓL?

A film két testvér, Carezza és Sorriso (Edoardo Pesce és Alessandro Roia) történetét meséli el, akik a szoros rokonság ellenére nagyon különböznek egymástól. A testvérpár már gyerekkoruk óta folyamatosan civakodik, ez pedig az elmúlt évek során semmit sem változott. Most viszont kénytelenek félretenni az ellentéteket, ha vissza akarják szerezni apjuk szeretett autóját, amelyre az alattomos spekuláns Torsillo rátette a kezét.

MIT ÍR RÓLA AZ OLASZ KRITIKA ÉS A KÖZÖNSÉG?

A kritikusok mintha egy kicsit elfogultan fogadták volna a filmet. Az a szinte egybehangzó vélemény alakult ki a produkcióról, hogy habár az új Különben dühbe jövünk korántsem annyira szórakoztató, mint az eredeti, ellenszenvet mégsem vált ki a nézőből.

A film nem törekszik arra, hogy olyannak mutassa magát, ami nem az, ugyanakkor megpróbál új életet lehelni a népszerű, gyermeki, jó érzésekkel és vicces karikatúrákkal teli filmek egykori világába.

Az olasz nézők ezzel valószínűleg vitatkozni szeretnének, hiszen a film az olasz Comingsoon.it portálon 271 értékelés alapján mindössze két csillagot szerzett meg az ötből. Nemrégiben készítettünk egy kisebb felmérést a Mafab.hu követői között, amely során arról lehetett szavazni, hogy kizárólag az eredetit kedvelik, vagy adnak-e esélyt majd az új változatnak. A szavazás során 1600-an szavaztak az eredetire, míg az új változatra csupán 54 szavazat érkezett. A felmérést a fenti galériánkban tekinthetitek meg.

TISZTELGÉS AZ EREDETI FILM ELŐTT

Persze az új Különben dühbe jövünk igyekezett alázattal nyúlni az eredeti filmhez, hiszen felcsendül az Oliver Onions Dune Buggy című szerzeménye ezúttal Federico Zampaglione előadásában.

akció | vígjáték

Bud Spencer és Terence Hill azonos című filmjének feldolgozása, amiben egy testvérpár összefog, hogy visszaszerezzék apjuk szeretett járgányát. több»