88% 912 szavazat
Különben dühbe jövünk

Különben dühbe jövünk

...altrimenti ci arrabbiamo!
Filmadatlap
30
Vélemények (30)
21
Szereplők (21)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
1
Fórum (1)
Terence Hill

FILMINFÓ

Kid (Terence Hill) és Ben (Bud Spencer) sivatagi autóversenyre készülnek, de valaki mindenképp meg akarja akadályozni győzelmüket. Míg ők sör-virsli versenyen bizonygatják rátermettségüket, egy helyi bűnbanda tönkreteszi kocsijukat. A filmtörténet legviccesebb bunyósai nem hagyják bosszú nélkül a történteket, sőt a járművüket is pótolni kell.

Ország: Spanyolország, Olaszország
Premier (HU): 1977.02.10.
Több
 
2023.08.09 Lipót Testvér

legújabb vélemény

[felfelé mutató hüvelykujj]

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A berendezés szétverése valahogyan nagyon viccesnek hat, Paganini, a nagy gengszter, a pszichopatológus és a jó öreg „Jeremiás” pedig olyan karakterek, amelyek nem találhatóak meg minden Bud Spencer és Terence Hill filmben. Minden egyes jelenete kulturális jelentőséggel bír, az egyik legjobb „Ne rázd meg a Pofonfát!” műfajú film. A piros autó, a sör-virsli-verseny, a poénok, az eget rengető Bud Spencer és Terence Hillkedés, vagyis minden kifejezetten élvezhetővé teszi a filmet. A sztorija majdnem olyan jó, mint a karakterek.

0
 
2017.08.07 Orosz István

Eddig, és valószínűleg soha nem tudok betelni a filmjeivel, vagy ráunni. Vicces humoros, nem káromkodnak benne, így gyerekek is egyaránt nézhetik.

2
 
2019.04.29 Thibo84

Számomra egy szerethető és vicces film jópofa karakterekkel. Kivéve a bűnbanda főnökét, mert az inkább szánalmas, mint veszélyes karakter. De ettől eltekintve minden percét élvezem a filmnek.

1
 

Gyerekként persze imádtam, ma inkább csak mosolygok a vér és sérülés nélküli bunyókon. Persze a fogak elég rendesen hullanak. Nincs csúnya beszéd és káromkodás, mindenkinek ajánlott.

3
 
2021.01.01 Yosihiro

Dühbe jövünk

Azt hiszem, nem sok ember van, aki nem látta, vagy nem halott volna erről a filmről. Nekem személy szerint, mikor még kicsi voltam és láttam, nem tűnt annyira viccesnek, mint most, így felnőtt fejjel. Szerintem ezt is több életkorban meg kell nézni, hogy az ember pontosan olyan véleményt adjon, amit gondol. Szerintem ha azt mondom, ez egy jó film, akkor biztosan nem lövök mellé. Vannak ugyan benne rosszul sikerült jelenetek, de a besorolást már nehezen tudom megadni, mivel néhol olyan gyermeteg módon kezelik a filmet, ami szerintem nem illik bele. A másik része viszont a két főszereplő alakítása, azt hiszem, ebben a műfajban mérföldköveket raktak lem és olyan kultuszt teremtettek, ami talán még a mai filmekben is kihat. Összességében a forgatókönyv jóm a rendezés már nálam hagy kivetnivalót maga után. A szereplők emelnek a filmen, és csak ezért tudom magasabbra osztályozni. A hangi és képi effektek közepesek. Így jóindulattal adom meg a négy csillagot, ami érhetne ötöt is, de nekem valahogy az összhatás miatt csak a négy fér bele. Ezzel nem lehúzni akartam ezt a klasszikus filmet, de nálam ezt érdemli. Mindenből kapunk csipetnyiket, és a film mondanivalója is inkább a humor, mint az akció felé tendál. Így azt tudom mondani, hogy többször nézhető film, de lehetett volna jobb is. Nagyra tartom B. S.-t és T. H.-t is, de szerintem nem ez az a film, amiben kiválót alakítanak. Üdv, Yosi

1
 

A forgatókönyv eredetileg nem tartalmazott szerelmi szálat Terence Hill és Patty Shepard karakterei között, az egész csak improvizáció. De a rendezőnek annyira megtetszett az ötlet, hogy benne hagyta a filmben.Szerző: Thibo84

#1
 

Az a szerelőműhely, amely Ben tulajdonát képezi a Manzanares partján található, közel az Atletico Madrid stadionjához. Szerző: Archívum

#2
 

A legtöbb jelenetet Madridban vették fel. Szerző: Archívum

#3
 

A Különben dühbe jövünk Golden Screen-díjat nyert 1975-ben. Szerző: Archívum

#4
 

2004. október 26-án DVD-n is kiadták. Szerző: Archívum

#5