Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Különben dühbe jövünk (1974)

...altrimenti ci arrabbiamo!
Filmadatlap
 
21
Szereplők
29
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Terence Hill

Videók (2)

 
Reitman   2022. 07. 23.

legújabb vélemény

1
Az egyik legjobb Bud Spencer es Terence Hill film

Az egyik kedvencem! Én két magyar szinkron változatot ismerek, az egyik isteni, a másik pocsék! Rengeteg jó karakter és izgalmas cselekmény, egy nagyon átgondolt es művészien megalkotott vígjáték, akárcsak a többi BP&TH film. P.S. a filmben egy Remington 770 es fegyvert említenek, ami csak most, pár éve jött ki.

 
Orosz István   2017. 08. 07.

2

Eddig, és valószínűleg soha nem tudok betelni a filmjeivel, vagy ráunni. Vicces humoros, nem káromkodnak benne, így gyerekek is egyaránt nézhetik.

 
Thibo84   2019. 04. 29.

1

Számomra egy szerethető és vicces film jópofa karakterekkel. Kivéve a bűnbanda főnökét, mert az inkább szánalmas, mint veszélyes karakter. De ettől eltekintve minden percét élvezem a filmnek.

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

3

Gyerekként persze imádtam, ma inkább csak mosolygok a vér és sérülés nélküli bunyókon. Persze a fogak elég rendesen hullanak. Nincs csúnya beszéd és káromkodás, mindenkinek ajánlott.

 
Yosihiro   2021. 01. 01.

1
Dühbe jövünk

Azt hiszem, nem sok ember van, aki nem látta, vagy nem halott volna erről a filmről. Nekem személy szerint, mikor még kicsi voltam és láttam, nem tűnt annyira viccesnek, mint most, így felnőtt fejjel. Szerintem ezt is több életkorban meg kell nézni, hogy az ember pontosan olyan véleményt adjon, amit gondol. Szerintem ha azt mondom, ez egy jó film, akkor biztosan nem lövök mellé. Vannak ugyan benne rosszul sikerült jelenetek, de a besorolást már nehezen tudom megadni, mivel néhol olyan gyermeteg módon kezelik a filmet, ami szerintem nem illik bele. A másik része viszont a két főszereplő alakítása, azt hiszem, ebben a műfajban mérföldköveket raktak lem és olyan kultuszt teremtettek, ami talán még a mai filmekben is kihat. Összességében a forgatókönyv jóm a rendezés már nálam hagy kivetnivalót maga után. A szereplők emelnek a filmen, és csak ezért tudom magasabbra osztályozni. A hangi és képi effektek közepesek. Így jóindulattal adom meg a négy csillagot, ami érhetne ötöt is, de nekem valahogy az összhatás miatt csak a négy fér bele. Ezzel nem lehúzni akartam ezt a klasszikus filmet, de nálam ezt érdemli. Mindenből kapunk csipetnyiket, és a film mondanivalója is inkább a humor, mint az akció felé tendál. Így azt tudom mondani, hogy többször nézhető film, de lehetett volna jobb is. Nagyra tartom B. S.-t és T. H.-t is, de szerintem nem ez az a film, amiben kiválót alakítanak. Üdv, Yosi

 
HE7EDIK   2018. 11. 25.

1

A legjobb Hill és Spencer film a vizilovas és jobb-bal kezes kaland mellett, olyan poénokkal amin a mai napig sírva röhög az ember. Nekem a tánc és kocsma jelenetek tetszenek a legjobban.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Rémesen rossz film, leginkább az összes Bud Spencer film. Bár itt magyarok körében a legtöbben imádják valahogy az én ízlésemnek nem jön be ez a fajta selejtes humorizálás.

 

A forgatókönyv eredetileg nem tartalmazott szerelmi szálat Terence Hill és Patty Shepard karakterei között, az egész csak improvizáció. De a rendezőnek annyira megtetszett az ötlet, hogy benne hagyta a filmben.

(Thibo84 )
 

Az a szerelőműhely, amely Ben tulajdonát képezi a Manzanares partján található, közel az Atletico Madrid stadionjához.

(Mavil)
 

A legtöbb jelenetet Madridban vették fel.

(Mavil)
 

A Különben dühbe jövünk Golden Screen-díjat nyert 1975-ben.

(Mavil)
 

2004. október 26-án DVD-n is kiadták.

(Mavil)