88% 615 szavazat
És megint dühbe jövünk

És megint dühbe jövünk

Pari E Dispari
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
30
Szereplők (30)
20
Képek (20)
2
Videók (2)
18
Érdekességek (18)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Thibo84  

FILMINFÓ

Johnny Firpo hadnagyot bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

(alexxx)

Rendező: Sergio Corbucci
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Olaszország
Premier (HU): 1981.10.01.
Több
 
2023.08.07 Lipót Testvér

legújabb vélemény

Klasszikus...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Bud Spencer és Terence Hill párosának filmjei a kultúra fontos, nem elhanyagolható részévé váltak magyar hazánkban. Terence Hill átvágja Bud Spencert, aki rájön, majd pépesre akarja verni, de megjönnek a rosszfiúk, összefognak, laposra verik őket, ennek végeztével pedig valami vicces fordulat lezárja a filmet. Most nemcsak az És megint dühbe jövünköt spoilereztem le, hanem a két legenda összes filmjét, hiszen mindnek ez a története, mégsem unjuk meg őket. Jókat lehet nevetni rajta (hiszen ez egy Bud + Terence film), főleg a „Bunkó vagy, Bugsy!”-kon, vagy a „Papi”-n. A Kincs, ami nincs jobb, de ebből az alkotásból olyan megmagyarázhatatlan hangulat árad, mely még a (híresen jó hangulatú) Bud + Terence filmek között is egyedülálló. A kamionos rész, meg az, amikor belenyomják a boltos fazon képét a tortába, no meg a „Ki tette ide ezt a telefont!?”, a „Pfuj! Piszkos a körmöd!” és az „A pisztácia kifogyott!”(az utóbbi három valódi szállóige) oda van téve... Na de MI NINCS „odatéve” ebben a filmben?! Az egyik kedvenc Bud Spencer és Terence Hill filmem.

0
 
2019.04.29 Thibo84

Ezen film is jó pár, a mai napig is felemlegetett aranyköpést tartalmaz a két közkedvelt pofonosztónktól. Nem tudom megunni a párosukat, amint egymást, vagy az ellenlábasaikat cinkelik, majd kiosztják a békítő jobb horgokat.

2
 

Hatalmas pofonok, ütős poénok fantasztikusan tálalva, remek kiegészítő színészekkel, egy nem túl acélos történetben. Leköti, megnevetteti, kikapcsolja a nézőt. Ezen nőttem fel, és élveztem.

2
 
2021.01.01 Yosihiro

És megint...

Hát, ha film címével kezdem, akkor már megint csalódnom kell, mert nem azt tükrözi, ami a valós cím. Maga a történet összeszedettebb lett, és már némi alappal is rendelkezik. Ami talán jobban megfigyelhető, az, hogy a szerelem és romantika ugyan vicces formában, de erősebben jelen van, és megjelenik a hit is. Maga az akció, bunyó szerintem nem hozott olyan plusz elemeket, amiért ez a film kiemelkedne. A szereplők szinte ugyanazt a sablont hozzák, viszont a humor része erősebb és érthetőbb lett, annyira nem gyerekes. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jónak mondható. A szereplők ugyan nem alakítanak nagyot, de a műfajában nevezhetjük ezt remek produkciónak. A hangi és képi effektek szerintem csak közepesek lettek. Azt hiszem, így megnézve a két Dühbe jövünk közül nagyobb érzelmi része volt az elsőnek, és a humor része pedig a második Dühbe jövünk filmnek volt erősebb. Ezektől eltekintve ez is egy jó film, és a poénok, valamint a csattanó a végén olyan pluszt ad a filmnek, ami miatt megérdemli a négy csillagot. Igazi családi film, szerintem többször megnézhető, találhatunk benne egy kis akciót, jó bunyót, kis romantikát is, így azért az egész család szemezgethet a neki tetsző jelenetek láttán. :9 Üdv, Yosi

2
 
2015.05.12 ZeroHero

az egyik legjobb vígjáték a világon, és ha minőségben ilyen filmek jönnek mint amik mostan, akkor még sokáig az is marad. Sokaknak Spencer a kedvence, de azért Hill nélkül nem lenne ilyen jó ez a film, mert ez a csintalan szerep nagyon jól áll neki.

1
 

Bud Spencer ütéseinek más a hangja, mint Terence Hill pofonjainak.Szerző: Lipót Testvér

#1
 

Ez a Bud Spencer és Terence Hill alkotás a legtöbbször idézett Bud + Terence film Magyarországon. Szerző: Lipót Testvér

#2
 

Terence Hill és Bud Spencer születési neve Mario Girotti és Carlo Pedersoli.Szerző: Yosihiro

#3
 

A Jai alai játék során a labda sebessége képes elérni a 300 km/h-t (180 mph). A játékosoknak ezért védősisakot kell viselniük.Szerző: Yosihiro

#4
 

A Terence Hill és Bud Spencer duó tizenkettedik filmje.Szerző: Yosihiro

#5