89% 915 szavazat
Nincs kettő négy nélkül

Nincs kettő négy nélkül

Non c'è due senza quattro
Filmadatlap
36
Vélemények (36)
16
Szereplők (16)
18
Képek (18)
1
Videók (1)
10
Érdekességek (10)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

Rendező: Enzo Barboni
Forgatókönyvíró: Marco Barboni
Ország: Olaszország
Premier (HU): 1986.04.17.
Több
 
2023.08.09 Lipót Testvér

legújabb vélemény

÷] —> :-) —> ;~} —> :D —> XD !!!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film nagyon jól csinál viccet a szupergazdagok és az együgyűek karikaturisztikus tulajdonságaikból egyaránt. A poénok zseniálisak, az újfajta karakterek rendben vannak, szerintem az volt a legjobb, amikor Terence Hill beintett a hekusoknak, azok meg „nyaltak neki”. A végén az, hogy a csaj faterja lenyúlta a dohányt, majd megszökött egy kétes erkölcsű szambatáncosnővel, később mindezen tetteit ráfogta Antonióra. Az unokatestvérek viselkedése (pl.: „aznap FRAKKBAN voltam!”) zseniális. A zenék jók, a „leesett, mint egy száraz füge” szállóigévé vált hazánk egyes tájegységein, az pedig, hogy Antonio és az alteregója egyaránt mindig hozzáteszik azt a rangot/származásra utaló izét... szinte minden Bud Spencer és Terence Hilles filmben megtalálható valami hasonló.

2
 
2017.10.18 dulkap

Számomra ez egyik legjobb film a párostól, amiben a szenzációs humor mellé egy kis színészetet is csempésztek a fiúk (főleg a végén a farmon játszódó jelenetekben). Szinte mindig megnézem ha a tv adja és nagyon akkor is ha épp nincs a tv-ben, de kedvem van hozzá.

2
 
2022.03.26 JRD

Nem vitás, hogy elfogult vagyok...

... de nem bánom. A Bud Spencer és Terence Hill filmek édesek, cukik, humorosak. A két olasz ikon, akik egy egész világot képesek voltak meghódítani egy olyan korban, amikor még sok ország csak önmagában élt, és nehéz volt átlépni a határokat. Nekik mégis sikerült. Hogy miért? Ezt döntse el mindenki maga. Részemről úgy gondolom, hogy a ravasz szépfiú és mackós lelkű "balekja" egy mindig nyerő párosítás, és ők ketten ezt a két figurát remekül tudták hozni. Mindenesetre bármelyik filmjük is van műsoron, mindig jó választás. Talán nincs is olyan film, amit ne láttam volna vagy tízszer. Igazi könnyed, humoros kikapcsolódás mindenki számára. Szakíts időt egy kis időutazásra! Filmre fel, és jó szórakozást!

2
 

Bud Spencer esetlensége aranyos, üde színfolt a filmben. Nem ez kettőjük legjobb filmje, de egy nyugodt vasárnapon meg lehet éppen nézni. Itt is csattanak a pofonok és persze egy csúnya szó sincs a filmben. Manapság már ez is nagy szó.

0
 
2018.11.25 HE7EDIK

Az utolsó minőségi filmjük Hill-el, sajnos ezután már mindekettőjük karrierje erős lejtmenetbe ment át. Ez azonban a sokadik örök klasszikus az olasz Stan és Pan-tól.

1
 

Mivel Bud Spencer nagy zenebarát és több hangszeren is tudott játszani, ezért a szaxofonos jelenetben is ő játszott a hangszeren.Szerző: stevepisti

#1
 

A filmben a két főszereplő 1-1 millió dollárért vállalta el a Coimbra fivérek helyettesítését, ugyanennyit kapott Bud Spencer és Terence Hill is a főszerep eljátszásáért.Szerző: LionelMessi10

#2
 

Eredetileg terveztek egy Piedone filmet forgatni Bud Spencerrel Rio-ban, de a Piedone Egyiptomban alacsony bevétele miatt ezt elvetették. Később Terence Hillel közösen leforgatott rioi filmje lett a Nincs kettő négy nélkül.Szerző: LionelMessi10

#3
 

A filmben mind Bud Spencer-nek, mind Terence Hill-nek van 1-1 ikertestvére, így a két színésznek kettős szerepet kellett eljàtszania.Szerző: Bogi87

#4
 

Brazília-szerte ismert színész is szerepet kapott a filmben.Szerző: Bogi87

#5