Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Kincs, ami nincs (1981)

Chi trova un amico trova un tesoro
Filmadatlap
 
29
Szereplők
72
Vélemények
24
Képek
3
Videók

Galéria (24)

Videók (3)

 
JRD   2022. 03. 29.

legújabb vélemény

2
Örök kedvenc, mint mindegyik Spencer-Hill-film

Igazi jópofa, szerethető humort végigvezető film két legendától, akik olasz létükre simán beírták magukat a világ filmtörténelmébe. A spagettiwestern nagy alakjai itt is hozzák a ravasz kékszemű és a mackós "balek" alakját. Szerintem ez a film mindenkinek remek választás, kortól függetlenül. Mert az, hogy '81-es film, nem von le az értékéből, sőt... azt hiszem, inkább hozzátesz. Mert valljuk be, manapság a filmek zöme már nem a minőségre utazik, hanem a hatásvadász látványra és a bevételekre. De mint szoktam volt mondani: ne hallgass rám, döntsd el magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
dulkap   2017. 10. 18.

1

Holtversenyben a Nincs kettő, négy nélkül valószínűleg ezt a filmet láttam a párostól legtöbbször. Megunhatatlan, örök klasszikus, ami tele van idézhető beszólással és momentummal. Nem tudom lesz-e olyan idő, amikor nem ragadok le a filmnél, ha épp belefutok valamelyik csatornán?! Remélem nem...

 
Thibo84   2016. 06. 14.

1

Zseniális zene, kiváló hangeffektek a pofonokhoz, nem beszélve a rekeszizmokat megdolgozó poénokról, és Anulu.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 28.

2
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!!!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ugyebár a cím már leleplezte a film egész cselekményét, és sokszor a fülünkön jön ki, amikor meglátjuk a televízióban, de ez is a páros egyik legjobb filmje. Terence Hill és Bud Spencer újabb remek vígjátéka, melyben persze megint csak nem cimborák, inkább bajtársak. Ennél a filmnél a bevezető zenét tudnám kiemelni, valamint Sal Borgese játékát "Anulu" szerepében, ami minden emberben máig megragadt. De az én kedvencem mégis csak az elejéhez köthető, amikor is a Puffin nevezetű hajón találkoznak először, és egészen szórakoztató jelenetek zajlanak le egymás után. Nem mennék el a "kalózok" mellett sem, hiszen egészen találó jelmezt kaptak magukra, és egészen vicces képsorok voltak a szigeten. Összességében jó kis vígjáték, szép, változatos környezet volt végre, nem egy város, vagy éppen a jó öreg western stílus.

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

1

Anulun mindig nevetek, ez kortól és nemtől független szerintem. A két színészóriás nagyot alakít a filmben, még úgy is, hogy a történet nem a legizmosabb.

 
Orosz István   2017. 08. 07.

1

Kedvenc filmem a két legendától. A káromkodás, és szex mentes filmek egyike amelyik mindig megnevetteti az embereket. Anulu is nagyon jó karakter, vicces, és a páncélautos résznél mindig fogom a hasamat.

 
HE7EDIK   2018. 11. 25.

1

Az egyik legjobb közös filmje az olasz Stan és Pan-nak, de a benszülött Anulu is sokat hozzátesz a humor faktorhoz. A filmvégi csattanó pedig zseniális!

A film 5 761 400 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 801 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Frisco és bandája eredetileg tengeralattjáróval szállt volna partra, nem pedig hidroplánnal. Az ötlet majdnem meg is valósult, csak a part túl sekély volt, ezért elvetették az ötletet.

(Thibo84 )
 

A forgatás alatt a stáb tagjai számos állatfajjal találkoztak, köztük is legtöbbször a kajmánokkal, amit nem tudták, hogyan kezeljenek. Egyik alkalommal Sal Borgese (Anulu) szembe találta magát egy kajmánnal, ami csak tátott szájjal nézte őt. Sal igyekezett nyugodt maradni, de a hüllőt csak akkor sikerült elijeszteni, amikor elkezdtek kókuszdiókat dobálni mellé. Sal csak utólag tudta meg, hogy milyen veszélyes is volt a helyzet.

(Thibo84 )
 

A filmben megjelenő II. világháborús tank egyetlen japán tankra sem hasonlít. Csak a film kedvéért építették.

(Norbi)
 

A Pongo Pongo szigeten játszódó jeleneteket valójában a Miamihoz közeli Key Biscayne-en készültek.

(Norbi)
 

A filmet mindössze 6 országban vetítették a mozik.

(LionelMessi10)