88% 111 szavazat
A fekete tulipán

A fekete tulipán

La tulipe noire
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
21
Szereplők (21)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
1
Fórum (1)

FILMINFÓ

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Midőn sebesülését leleplezné, felhozatja vidékről öccsét, hogy a gyógyulás idejére a világ előtt helyettesítse. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy az csak a saját élvezeteire gondol.

Ország: Franciaország, Spanyolország, Olaszország
Premier (HU): 1965.08.05.
 
2023.12.04 Ilona400662

legújabb vélemény

Rajongó néző.

Láttam, és az egyik legjobb film.

0
 

Remek kosztümös kalandfilm a nagy sztárral,Alain Delonnal.Nagyon nagy kedvenc,és a zenéje a mai napig a fülemben cseng.Kastélyok,fodros ruhák,kardozás,humoros jelenetek,egy gyönyörű paripa,aki mendenhol ott terem.Na és Delon,aki mindenkit legyőz! Nem kell ennél több.Tökéletes kikapcsolódás.

0
 
2020.04.18 Yosihiro

Fekete tulipán

Egy régi francia klasszikus egy dupla szereppel. Egy mondatban ezt így foglalnám össze. Sterintem A. Delon ebben a filmben nagyot alakít hiszen két külömböző karaktert kell eljátszania, de a végére a két személyiség összeolvad. A történet meseszerű és akár igaz lehetne. Ebböl remek forgatókönyvet írtak és nem hiányzott belőle a humor, romantika és az izgalom sem. A korabeli kosztüm remek lett és a helyszínek is kívállóak voltak. Összességében a forgatókönyv és renedezés remek a színészek is jól hozzák a szerepüket bár nekem a hang kicsit gyengébb értéket mutatott de így is megérdemli ez a film a négy csillagot. Igazi francia kalandfil és még a három testört is beleőszőtték ami nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom mindenki számára egy igazi kiagyhatatlan Delon kedvelőknek és a Francia film szerelmesinek egyaránt. Üdv Yosi

0
 
2019.01.05 Norbert93

Felejthetetlen klasszikus, amit az idő csak tovább szépített. Kiváló színészgárda, nagyszerű díszletek és kosztümök, igazi klasszikus kalandfilm. Nem csak a régi filmek kedvelőinek!

0
 
2016.03.12 OrSi

Alain Delon egy felejthetetlen kettős szerepben, ezt igazán nem lehet kihagyni, ha valaki szereti a romantikát, akkor meg kell néznie...:)

0