2019.05.15   szerző: csd   hozzászólások: 0

„Csak a puffin ad neked érőt és mindent lebíró akaratot.” Ki ne emlékezne a hazánkban törtetlen népszerűségek örvendő Kincs, ami nincs szállóigévé vált idézetére? Bár a filmet sok rajongó kívülről fújja, azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a Puffin márkás lekvár valóban létezik, sőt, akár itthon is beszerezhető.

88 Kincs, ami nincs  (1981)

Kult rovatunkban ezúttal gasztro vizekre evezünk Bud Spencer és Terence Hill kultikus filmjének kapcsán. A film egyik történetszála szerint Charlie O’Brien merész vállalkozásba fog, amikor a Puffin lekvár reklámarcaként bevállalja, hogy hosszú hónapokra kihajózik a tengerre, mialatt csakis Puffin lekvárt fog enni. Ám, ahogy elhagyja a kikötőt az összes rekesz levárt a tengerbe hajítja, és inkább hagymás babot főz magának.

Nem csupán idehaza, hanem Németországban is könnyű a mai napig belefutni az utcán egy-egy Bud Spencer vagy Terence Hill pólót viselő rajongóba. Németországban azonban még ennél is briliánsabb ötlettel rukkoltak elő. A PuffinKraft ugyanis a szokásos pólókon, posztereken és sapkákon túlmenően elkészítette Sergio Corbucci filmjéből ismert lekvárt, amely ránézésre pontosan az a termék, amit a Kincs, ami nincsből megismerhettek a nézők.

A filmből ismert eredeti Puffin eperlekvár mellett, a készítők forgalomba hozták a finomságot tojáslikőrös, rebarbarás, málnás, meggyes-banános és meggyes-kólás változatban is. Hogy maradjunk a Bud Spencer idézeteknél: „A pisztácia kifogyott!”