Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

A pogány madonna (1982)

A Pogány Madonna
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
4
Videók
 
elekm90   2021. 04. 16.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó kis bűnügyi film a Bud Spencer–Terrence Hill alkotások szellemében, bár itt Ötvös Csöpi egy teljesen alkalmatlan és röhejes partnert kap maga mellé Dr. Kardos személyében, aki a film egyik fő humorforrása is egyben. Sajnos az ezt követő "Cs... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Ritka az, hogy magyar filmet ennyire dicsérjek de ez még a minőségi filmek közül való. Egyszerű és kedvelhető. Nagyon imádtam. Többször megtekintős imádós fajta.


 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

0

Bánhidi László itt is zseniális... Matula bácsi a magyar filmipar egyik korszakos zsenije, hihetetlen karakterszínész. Bujtor adja magát, Kern pedig zseniálisan aládolgozik. Könnyű, mosolyogtató, néha kacagtató, igazi magyar akcióvígjáték.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

0

A magyar filmek legjobb bünügyi akció vigjátéka szerintem. Kicsit meglepődtem, hogy csak 1 komment van. Bujtor a Magyar filmszakma elismert tagja és ez a film mindenképpen egy jól sikerült sikeres alkotás. A történet a szereposztás kiváló. Jó film :) Üdv Yosi

 
doroffee   2016. 02. 12.

0

Jópofa kis bűnügyi film volt, jópofa poénokkal. Mondjuk ezek a poénok azok, amik néha kicsit átesnek a másik oldalra, és mai szemmel nézve van benne pár dolog, ami már azt az időszakot is tekintve kicsit idejétmúltnak tűnik. De mindezek ellenére szup... több»

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Valahogy én mindig egy Bud Spencer utánzatot láttam Bujtornak az ilyen típusú filmjeiben és ezzel az érzéssel soha nem tudtam megbarátkozni.

 
oneminute   2018. 07. 06.

0

A magyar filmgyártás fénykorának klasszikusa. Főszerepben a sokak által magyar Bud Spencernek kikiáltott Bujtor Istvánnal. Jó kis film.

Galéria (20)

Bujtor István
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Bujtor István
Bujtor István
Bujtor István
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Bujtor István
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Bujtor István
Kern András
Bujtor István
Kern András

Videók (4)

 

A jelenetet, amelyben Ötvös Csöpi egy helikopterről kötéllel leereszkedve megállít egy autót, úgy vették fel, hogy Bujtor István nem használt dublőrt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első magyar akcióvígjáték.

(Bogi87)
 

A Pogány Madonna 2011-ben digitális felújítási munkálatokon esett át, köszönhetően a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetnek.

(Bogi87)
 

Bujtor István elmondta, hogy A Pogány Madonna című filmet magának Bud Spencernek a tanácsára készítette el, aki köztudottan imádja a magyarokat, és szerette volna, ha készül egy „magyar Piedone” film.

(Bogi87)
 

A Pogány Madonna szobor jelenleg Bujtor István fia, Balázs tulajdonában van.

(Bogi87)
 

A Pogány Madonna szobor a valóságban Holovits Györgyé lett (30 évig őrizte) a film bemutatását követően. Holovits megnyert egy vitorlásversenyt, ahol a fődíj többek között ez a szobor volt.

(Bogi87)
 

A Pogány Madonna egy valóban létező szobor, ám inkább csak eszmei értékkel rendelkezik, hiszen egy kreált műkincsről van szó, amit gipszből hoztak létre.

(Bogi87)
 

A filmben látható egy autós üldözési jelenet és egy baleset. Ez utóbbi váratlanul következett be, nem volt előre megtervezve, viszont felhasználták a filmben, kicsit átpofozták a forgatókönyvet.

(Bogi87)
 

A Münchenben található Bavaria Filmstúdióban tanultak alapján építették fel a filmben látható verekedős jeleneteket.

(Bogi87)
 

A filmben valamennyi szereplőt a becenevén ismerünk meg. Ennek a megoldásnak az volt az oka, hogy Bujtor kerülni akarta filmjében az elvtárs megszólítást.

(Bogi87)
 
Coolságfaktor a köbön, magyarosch virtussal előadott kaszkadőrkunsztok (jellemző, hogy az autós üldözésbe nem volt beletervezve a karambol, amikor a forgatás során szembesültek ezzel a problémával, ott helyben átírták a forgatókönyvet és improvizáltak a fiúk, ami abszolút a film előnyére vált), Bud Spencer-Terence Hill magyar módra, remekül kivitelezve, felejthetetlenül. Megunhatatlan!

8/10 több»