Főszerepben a Balaton: 6 magyar filmet nézhetsz ingyen online a hétvégén

Péntektől vasárnap estig ingyenesen látható a FILMIO-n hat kiemelkedő alkotás, amelyekben közös, hogy a Balaton partján játszódnak. A FILMIO ajánlata a könnyed nyári kikapcsolódáshoz A pogány Madonna a Bujtor-Kern párossal, Mici néni két élete Kiss Manyival, A veréb is madár Kabos László főszereplésével, illetve a huszonévesek életérzését felvillantó #Sohavégetnemérős Fluor Tomival és Diazzal, továbbá a Szevasz, Vera és a Rosszemberek Djoko Rosic-csal.

A magyar tenger a főszereplő abban a hat filmben, amelyek július 15-től 17-ig ingyenesen nézhetők a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n. A válogatásban szerepelnek klasszikusok, vígjátékok és a Z generáció balatoni kalandjairól szóló, Wellhello slágerekre komponált mozifilm is.

Forrás: nfi

#6

84 Rosszemberek  (1979)

(2)

dráma | western

Filmio

A jellegzetes "betyár eastern" a kiegyezés előtti, dunántúli szegénylegények világát, végnapjait eleveníti föl korabeli újsághírek, néprajzi anyagok alapján. A... több»

Gelencsér Jóskát és társait a nincstelenség űzi rablósorsra, miután pedig a bandavezér megöli gyilkosát, menekülnie kell a hajdani negyvennyolcas Hegyessy főszolgabíró elől, akinek egy áruló is segít. Szomjas György a kiegyezés előtti betyárvilágot vitte vászonra dunántúli eastern-jében, a főszerepben Djoko Rosić-csal.
#5

vígjáték | zenés

Filmio | Netflix

Ezt a vidám zenés játékfilmet Fluor Tomi és Diaz zenekarának, a Wellhellonak a slágerei ihlették. A filmben hat rövid történet kerül bemutatásra, amelyek valahogyan mégis... több»

Nyár, Balaton, bulik, szerelem. Tiszeker Dániel szórakoztató szkeccsfilmje a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja. A hat történetet a Wellhello slágerei kötik össze, a főszerepeket Fluor és Diaz alakítják.
#4

vígjáték

Filmio

Mici néni egy szebb napokat látott operettcsillag, aki nem hajlandó színészotthonba menni, ehelyett bérlőket keresi, akiknek kiadná a lakását, amennyiben gondoskodnak róla.... több»

Az egykor ünnepelt operettcsillag, Mici néni, nem hajlandó otthonba menni, ezért eltartási szerződést köt egy fiatal párral. Nem tudja, hogy a fiataloknak hamarosan gyermeke születik, közben pedig felbukkan Mici néni régi rajongója, Gál úr is, akinek társaságában az idős díva valósággal kivirul. A klasszikus, félreértésekre alapuló vígjátékban Kiss Manyi és Páger Antal brillírozik.
#3

87 A veréb is madár  (1968)

(6) (3)

vígjáték

Filmio

Holló Sándor csatlakozik a Budapest–Bécs kerékpárverseny résztvevőihez, és így szabadon el tudja hagyni Magyarországot. Ikertestvére, a sikertelen feltaláló, Zoltán azonban... több»

Az 1953-ban disszidált Holló Sándor tizenöt évvel később befutott kaliforniai üzletemberként tér haza, itthon maradt, sikertelen feltaláló ikertestvére pedig kihasználja a lehetőséget, és felveszi rég nem látott testvére identitását. Hintsch György szatirikus vígjátékban Kabos László alakítja a kettős szerepet, de feltűnik Piros Ildikó, Kállai Ferenc, Medveczky Ilona és Gobbi Hilda is.
#2

NA Szevasz Vera  (1967)

(1) (1)

játékfilm

Filmio

Oh, azok a régi szép idők, amikor az ifjúság nyári "építőtáborokban" építette a szocializmust, no meg a saját "karrierjét", hiszen az egyetemi felvételin jó pontnak... több»

Vera építőtáborba indul a Balatonhoz, miközben szerelme, Gyurka, barátaival és korábbi barátnőjével forgat a magyar tenger partján. Herskó János a sodródó főhősnő kalandjain keresztül képet fest a szocializmus fiataljairól, miközben kérdéseket fogalmaz meg felelősségvállalásról, szerelemről, csalódásról, a generációk közti különbségekről. A film az 1967-es San Sebastián-i filmfesztiválon elnyerte a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) rangos díját.
#1

85 A pogány madonna  (1982)

(14) (15)

krimi | vígjáték

Filmio

A Tihanyi Apátság múzeumából elrabolják a hatalmas értékű, Pogány Madonna nevű aranyszobrot. Úgy tűnik, az ügyet csakis Ötvös Csöpi oldhatja meg, aki épp lefokozás alatt... több»

A Tihanyi Apátság múzeumából ellopják a Pogány Madonna nevű ókori aranyszobrot, a tolvajt viszont holtan találják. A nyomozást vezető kétbalkezes Kardos doktor az egyéni módszerekkel dolgozó, de hatékony kolléga, Ötvös Csöpi segítségét kéri. A balatoni krimi-akció vígjátékban Bujtor István és Kern András legendás párosa ered a gazfickók nyomába.