Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Hamis a baba (1991)

Hamis a baba
Filmadatlap
 
15
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 16.

legújabb vélemény

0

Az Ötvös-Csöpi filmek negyedik, persze különálló sztorival rendelkező része. Bujtor és Kern, két korszakos zseni, a mai (vagy éppen tegnapi) magyar filmgyártásban. Hatalmas sztori, óriási karakterek, helyzetkomikumok és látásmód Bujtor részéről, aki ... több»

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Mind rendezőként, mind színészként egészek rendkívüli volt Bujtor István. Ez a film is megunhatatlan, a története végig érdekfeszítő és ízlésesen humoros.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Voltak benne igen csak jó megmozdulások, frappáns párbeszédek és sok-sok izgalom. Ez a film nagyon el lett találva. Eszement jó történetről maradok le ha még véletlenül is kihagyom.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

0

A Hamis a baba egy igazán humoros és izgalmas film, amely a Bud Spencer filmek és a magyar filmek elegyének tekinthető. Még ma is képes megnevettetni az embert, pedig nem mai darab.

 
Edeske   2016. 05. 25.

0

Valóban jól sikerült magyar film, aminek egyedi humora van. Leköti az embert, történnek benne az események, magával ragadó a sztori. Bujtor hozza a formáját, jól alakít.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

0

Rendszerváltás korát jellemző poénok ülnek, a karakterek jók. A product placement mennyiséget még elbírja. Sok poén ül, ám nem biztos, hogy a külföldi forgatás jót tesz egy olyan produkciónak amit a magyarsága ad el.

 

A Hamis a baba egyik jelenete, mikor Kardos a tengerben kapálózik és segítségért kiált, Ötvös pedig egy üveg Unicumot dob neki a helikopterről, nyílt utalás az Unicum világszerte elhíresült reklámjára.

(Bogi87)
 

Tuza Bálint (Ricsi) a Szomszédok sorozat 213. részében is szerepet kapott, Bujtor rendezte azt is.

(Bogi87)
 

A filmnek elkészült 10 évvel később az utódsorozata, melynek címe Zsaruvér és Csigavér.

(Bogi87)
 

A híres, 80-as, 90-es években népszerű magyar Szomszédok televíziós sorozat több szereplője is felbukkan a Hamis a babában. Ők a következők: Sörös Sándor, Papadimitriu Athina, Kállay Ilona, Gór Nagy Mária, Kökényessy Ági, Závodszky Noémi, Kaszás Géza és Raksányi Gellért.

(Bogi87)
 

Híres vívóbajnokunk, Kamuti Jenő is szerepet kapott a filmben, ő játssza az orvost. Kamuti egyébként a valóságban sportorvos is.

(Bogi87)