Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Fogd a pénzt és fuss (1969)

Take the Money and Run
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 29.

legújabb vélemény

0

Zseninek születni kell, és nem kell hozzá daliás termet, dagadó izmok, csak óriási fazon és kisugárzás, ami Woody Allenben megvan. Mind színészként, mind rendezőként egyaránt maradandó filmeket tett le elénk, hálásak is vagyunk érte. Olyan ezerszer nézős...

 
dailyfilmsan   2019. 02. 28.

0

Szerintem ez valamilyen szinten minden komédia alapja. Külső szemlélőként nagyon egyszerűnek találtam a filmet. Ami pozitívum hogy a poénok nem kicsinyesek hanem inkább a helyzet kifigurázására mennek és nem a kicsinyes és közhelyes poénokra. Nem kö... több»

 
Bergen   2015. 02. 07.

0

FERGETEGES ÉS KÉSZ!!! Alen talán egyik legjobb vígjátéka a KEZDETEKBŐL. REMEK FORGATÓKÖNYVET HOZOTT ÖSSZE AMIT AZTÁN ZSENIÁLISAN IS RENDEZETT MEG ÉS JÁTSZOTT EL. (elnézést a caps lock-ért)

 
endi77   2015. 05. 03.

0

Vitathatatlanul sok jó filmmel rendelkező Woody Allen egyik legkiemelkedőbb alkotása a tőle jól megszokott szatírikus ábrázolásmóddal, nem lehet nem szeretni :)

 
atman.kolibro   2020. 02. 06.

0
Man-nyi év után is jó

Fontos abból kiindulni, hogy ez egy 1969-es film. Ha abban az időben néztem volna, olyan reform perspektívákat, humort és történetvezetést kaptam volna, amitől hanyatt dobom magam. Zseniális, kiáltottam volna fel. Amiért még ma is ezt mondom, az az, hogy a pár azóta közhelyesnek vehető poén, szituáció, színészi játék mellett is nagyon szórakoztató film, és pontosan tudja, mennyi kell belőle. Azt viszont ne felejtsük el, hogy az azóta közhelyekké ismételt részek itt kezdtek el először kibontakozni, és pont ezért is lehetett ennek a mozinak akkora sikere abban az évtizedben, és állja meg a helyét jelenleg is a film kánonban.

 

Az Amerikai Filmintézet 100 Years...100 Laughs listáján a 66. helyezést érte el 2000-ben.

(Bogi87)
 

Mivel a filmet egy igazi börtönben forgatták le, a stábtagokra ultraibolya fényben látható pecsétet nyomtak, nehogy a stábbal együtt egy rab is megszökjön.

(Bogi87)
 

Összesen 100 rab szerepelt a filmben.

(Bogi87)
 

Louise Lasser, Woody Allen ex-felesége is cameózik a filmben.

(Bogi87)
 

3 millió dolláros bevételt eredményezett, 1,5 millió dolláros költségvetésből jött létre.

(Bogi87)